Реклама / Ads
0| 4098 |22.06.2022 НОВИНИ

Кабинетът отказа предложението на Борисов за РСМ. ГЕРБ: Нямаме нужда от юридическата „сила“ на Бориславова

.
Лена Бориславова Източник: БГНЕС
Правителството отказа предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз.
 

Това коментира говорителят на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова пред „Дневник“.

 

По думите й премиерът няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решение за Република Северна Македония – да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

 

До момента от БСП и „Демократична България“ все още няма коментар относно предложението на Борисов.

 

В коментар за проваленото заседание на Народното събрание тази сутрин, Бориславова заяви: „Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по плана за възстановяване и устойчивост“.

 

По думите й в дневния ред на парламента за сряда са били предвидени проектозакони, от чието приемане зависи тъкмо получаване на средства по плана за възстановяване и устойчивост.

 

Реакцията на ГЕРБ не закъсня. От партията на Борисов излязоха с позиция, след като Бориславова заяви, че от правителството отхвърлят предложението на Бойко Борисов по отношение на Република Северна Македония.

 

„Лена Бориславова може да нарежда и да дава съвети на Кирил Петков, на Асен Василев и на ПП ПП. В ГЕРБ нямаме нужда от нейната юридическа „сила“. Нека се научи да чете и спазва законите на страната!


Външният министър няма право да внесе сам проект за решение на Народното събрание. Според Конституцията това става задължително с решение на Министерския съвет. В това решение трябва и да е ясно разписано правителството точно какъв мандат иска от парламента.


Кирил Петков явно го е страх! И днес се отказа от правото си да взема решения и прехвърли всичко по темата Северна Македония на парламента. Защо? Защото го е страх!“, пише в позицията на бившите управляващи.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2957 |21.06.2022 Кабинетът ще оцелее след вота на недоверие, ако се съди по аргументите според Василев . 0| 13582 |20.06.2022 Проф. Николай Овчаров: Предложението на Франция очевидно не съвпада изцяло с българската позиция . 0| 3402 |13.06.2022 Президентът Радев коментира политическия трус в държавата, отказа коментар за Слави . 0| 3997 |05.06.2022 България отказа въздушен коридор за руски самолет със Сергей Лавров на борда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads