Реклама / Ads
8| 6479 |21.05.2021 НОВИНИ

Откриха секретни документи в НС и МО

.
Източник: БГНЕС
Военно-окръжна прокуратура е открила и иззела документи с класифицирана информация от служебни помещения в Народното събрание и в Министерството на отбраната, ползвани от Любомир Медаров и Петър Петров, съобщават от прокуратурата.
 

Любомир Медаров е началник на регистратурата за класифицирана информация в НС, а Петър Петров е заместник-началникът на регистратурата за класифицирана информация в НС и заместник-началникът на бюджетната дирекция в МО.

По информация на прокуратурата Медаров и Петров не са имали достъп по служба до тази информация и не са били нейни адресати.

 

Документ, намерен в помещение, ползвано от Медаров, е съдържа информация с изключителна важност за националната сигурност и отбранителните способности на България, допълват от прокуратурата.

 

В служебния компютър на Димитър Влахов е намерена информация, че той е осъществил достъп до 18 файла, кото съдържат държавна тайна.

 

Прокуратурата отново посочва, че  е установено, че обвиняемият не е имал достъп по служба до тази информация.

 

Разследването е установило още, че документите, които Петров е заснел от служебния си компютър, съдържат класифицирана информация на НАТО.

 

По време на  претърсвания в дома на Иван Илиев, бивш служител на разузнаването и обвинен за ръководител на престъпната група, са открити документи, в които се съдържа информация за локациите на провежданите между обвиняемите срещи.

 

По разследването са били назначени технически експертизи на иззети от обвиняемите флаш памети, компютърни конфигурации и мобилни телефони.
Установено е, че в иззетите веществени доказателства се съдържат редица документи, информацията в които е класифицирана и представлява държавна тайна.

 

В средата на март e задържана група за шпионаж в полза на Русия. При акцията са арестувани шестима души, но един от тях направи самопризнания и му е наложена парична гаранция. Военният съд остави останалите за постоянно в ареста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 30808 |20.05.2021 Бойко Рашков пред Фрог нюз: Потвърждавам, че политици са подслушвани! Изнасят се документи от службите . 6| 3580 |10.05.2021 Откриха жив лекаря на Навални . 14| 4670 |10.05.2021 Откриха Владо Каролев в тежко състояние след издирвателна акция в Пирин /обновена/ . 9| 6862 |07.05.2021 Васил Божков: Това е сигналът, който може да вкара Борисов в затвора /документи/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads