Реклама / Ads
0| 4028 |07.01.2017 НОВИНИ

Отменят влакове, самолети излитат със закъснение

.
Част от влаковете се отменят, а други продължават да се движат с големи закъснения от по 200 минути. БДЖ препоръчва на клиентите си в следващите дни преди да тръгнат на път, да се информират на телефон 0700 10 200 или да търсят информация на всички гишета на гарите в страната.
 

С много големи закъснения заради тежките метеолорогични условия и ниските температури се движат пътническите влакове, други са отменени, съобщиха от държавните железници. Лияна Панделива от пресцентъра на БДЖ допълни:   Отменят се пътническите влакове от Кюстендил за Гюешево и обратно, както и пътническият влак между Кюстендил и Перник. Днес пътнически влакове няма да се движат от Карлово до Бургас, между Ямбол и Бургас, Варна и Бургас, Самуил - Силистра, Добрич и Кардам. По трасето най-голям проблем представляват навяванията, тъй като на места температурата при релсите е около минус 28, минус 29 градуса. Това изисква допълнително усилие от страна на инфраструктурата, за да може да се осигури безопасно преминаване.


Летище София работи при зимни условия. Сутринта повечето самолети са излитали с между един и два часа закъснение. Отменен е бил само полетът на Турските авиолинии за Истанбул, вечерният също няма да бъде изпълнен заради лоши атмосферни условия в турския мегаполис. Към този час няма други отменени полети за деня от и до София.

От летището приканват заминаващите пътници да се явяват на летището поне 2 часа преди полет и не по-късно от 90 минути преди часа на излитане по разписание. Наложително е без забавяне да извършат е регистрация на своя билет и багаж, след което незабавно да се отправят към пунктовете за проверка, съветват от летището.

Пътуващите с ръчен багаж и с мобилни или принтирани от вкъщи бордни карти също следва да предвидят не по-малко от 90 минути поради технологично време, необходимо за извършване на проверка за сигурност, митническа проверка и паспортно визов контрол. Според администрацията на летището, спазването на тези препоръки ще осигури своевременно явяване на изхода за отвеждане към самолета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3833 |08.12.2016 Турция няма напредък, за да се отменят визите, сочи доклад на ЕК . 1| 4866 |11.10.2016 Все повече туристи в София, заради евтини самолети . 0| 4392 |08.10.2016 МВнР: Отменят се полети от и до Гърция заради стачки . 0| 4390 |01.09.2016 Американските самолети за охрана на небето ни вече са тук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads