Реклама / Ads
1| 5242 |14.03.2008 НОВИНИ

Отстраняват от длъжност началника на РПУ Трън

.
Назначена е и комплексна проверка за цялостната дейност на РПУ – Трън за три години назад. Резултатите ще бъдат докладвани до 31 март 2008 година.
 
В резултат на разпоредената проверка от директора на ОДП – Перник комисар Димитър Шереметев в РПУ Трън по повод тежкия инцидент, при който беше убито 15-годишната Лиляна Тодорова и бяха ранени нейната връстничка Клара Христова и 12-годишният Емил, са констатирани сериозни нарушения по осъществяване на разрешителния режим във връзка със Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.
На това основание е изготвено предложение до министъра на вътрешните работи Румен Петков за образуване на дисциплинарно производство срещу виновни длъжностни лица и  за отстраняване от длъжност на началника на РПУ Трън и младши инспектор КОС при Районното полицейско управление до приключване на проверката.
Назначена е и комплексна проверка за цялостната дейност на РПУ – Трън за три години назад. Резултатите ще бъдат докладвани до 31 март 2008 г. Междувременно стана ясно още, че Емил и Клара са спокойни и са преодолели първоначалния шок. Все още не е уточнено кога ще се състои погребението на убитата Лиляна. Баща й е издирен от полицията и е подал заявление, че не желае да поеме грижата за загиналата си дъщеря. Кметът на Трън Станислав Николов заяви, че общината има готовност за погребение на убитото момиче, но все още не е получено разрешение за това.
В сряда педофилът Асен Илиев уби Лиляна и рани Емил и Клара в центъра на Трън, след което сложи край на живота си.
Жителите на трънското село Велиново са започнали подписка в защита на кметския наместник Никола Динев. Те не желаят той да бъде снеман от поста му, докато не се докаже, че е педофил. Старите хора твърдят, че Динев им носел хляб, продукти и лекарства и се грижел да тях. След инцидента Динев бе обявен като втори известен педофил в региона. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4496 |14.03.2008 Подписка в защита на Динев; не бил педофил . 5| 7758 |14.03.2008 Развод връхлита Нася Ненова . 6| 4603 |14.03.2008 И. Николов: Разликата между БСП и ГЕРБ намалява . 1| 6668 |13.03.2008 30 лева глоба за паркиране на тротоара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads