Реклама / Ads
4| 5310 |16.03.2008 НОВИНИ

Убиецът от Трън не можел да прави секс от 10 години

.
Убиецът Асен Илиев от Трън не можел да прави секс от десетина години. Синът му признава това пред журналист. Момичета от дома рекетирали Асен за пари, едната заявила, че е изнасилена. Няма профил на замесените в драмата.
 
Асен Илиев не е можел да прави секс. Това разкритие направил пред журналист от столична медия синът на Асен Илиев. Вероятно му е било достатъчно да ги опипва, смята той. Това имал предвид Иво, заявявайки, че баща му е имал отношения с момичетата.

Асен Илиев застреля с ловна пушка 15-годишнатя Лиляна от Дома за деца лишени от родителски грижи в Трън и рани други две момичета.

Странно е, че се случи всичко това, защото баща ми сутринта бе в нормално състояние, заявява синът пред БНТ. Единствената промяна била, че мъжът бил много блед. Двамата се видяли за десетина минути часове преди да се случи непоправимото.

Още преди време синът започнал да подозира баща си, че си пада по момичета от дома. Той обаче нямал доказателства за това, а само съмнения. Може да е имал някакъв сексуален интерес, но едва ли е правил секс, защото от 10 години не е могъл, разказва Иво пред журналист. В момента обаче обществеността не била готова да приеме, че Асен Илиев може да е също жертва, но на собствените страсти и психично състояние. Съмненията на Иво започнали да се изясняват, когато прочита документи по жалбата на Миглена, която също е от дома. „Той отричаше, разплака се, че всичко това не е истина и ми разказа какво се е случило", казва Иво. След като прочита жалбите синът разбира, че момичета от дома са изнудвали баща му. Те непрекъснато искали пари от него, даже се опитали да изнудят и самият Иво. Казвали: „Дай, бате пари, иначе че кажем какво ми прави Асенчо". Клара подала обвинение срещу баща му в полицията, че я е изнасилил. Тогава 67-годишният Асен Илиев не издържал и от своя страна подал жалба за изнудване, която обаче прокуратурата не уважила.
Разбираемо е желанието на сина да оневини баща си още повече, че на практика той го е отгледал, тъй като майката на Иво е била прикована на легло от множествена склероза близо 30 години. Починала е преди осем и от тогава Асен Илиев живее сам в отвратителни условия. Падал си по лова и затова си купил пушка и получил разрешително.

Драмата в Трън е многопластова, но в момента се търсят виновни, за да се покаже на обществото решимост за действие и промяна. Коментираха пред Frognews.bg журналисти, които отразяват случая. Според тях децата в дома са много задружни и сямо няколко от тях са от така наречените „проблемни". От няколко месеца почти цялата обстановка в дома започнала да се променя към добро.  
Убийството на 15-годишната Лилияна обаче повдигна въпроса за притежаването на оръжие. Вътрешният министър Румен Петков вчера заяви, че ще иска да бъде променена Наредбата за издаване на разрешително за оръжие. Петков обясни, че сега ако на някой се откаже разрешително за оръжие и той обжалва в съда, в 90% от случаите разрешения се издават.

До момента никой не е повдигнал въпроса дали Агенцията за закрила на детето е действала адекватно по отношение на дома. Засега от ведомството на Ширин Местан се твърди единствено, че са дали предписание за закриване на дома, което би трябвало да ги покаже загрижени и отговорни.

До момента в разследването не е правен профил на ситуацията, както и на всеки от участниците в драмата. Добър профайлър би могъл да сглоби пъзела, за да се види цялостната картина на трагедията, а не само отделни елементи, които се коментират пред обществото според интересите на дадената институция, заявиха спецове пред Frognews.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5088 |15.03.2008 Вицепремиерът на Русия Нарижкин мечтае за почивка в България . 2| 4310 |15.03.2008 Чудовищен тътен стъписа Западните Балкани . 5| 4704 |15.03.2008 Братът на Клюна намушка трима . 7| 11306 |15.03.2008 "Вий жертва паднахте в неравна борба" е новият химн на Рила планина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads