Реклама / Ads
18| 7550 |16.06.2024 НОВИНИ

Отцепиха Ростов на Дон, терористи от "Ислямска държава" взеха заложници /обновена/

.
Ростов на Дон
Затворници от следствения арест № 1 в Ростов на Дон взеха за заложници двама служители на следствения арест, съобщи управлението на Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) за Ростовска област тази сутрин. Целият център на големия руски град е отцепен. Повишени са мерките за сигурност.
 

На мястото на инцидента са началникът на регионалното управление на Федералната служба за изпълнение на наказанията, както и представители на сътрудничещите правоохранителни органи и прокуратурата, съобщиха от ведомството. Група служители от централния офис на Федералната служба за изпълнение на наказанията отидоха в района . Водят се преговори за освобождаване на заложниците.

 

Районът около следствен арест №1 беше отцепен, а движението в центъра на града беше ограничено . Mash твърди , че в ареста пристигат линейки и Националната гвардия. Близо до сградата на следствения арест са забелязани служители на ОМОН . Съобщава се , че в района на Ростов е имало неизправност в Telegram.


Според телеграм канала Baza шестима (според друга версия - седем) обвиняеми са избили решетките на прозореца в килията си и са влезли в дежурната. Те взеха за заложници началника на оперативния отдел подполковник Александър Богма и младши дежурен инспектор Виктор Кончаков , а също така поискаха кола, оръжие и възможност да напуснат центъра за задържане.

 

Други медии съобщават, че затворниците, които са взели заложниците, са били държани в различни килии, но е имало комуникация между тях; изземването е било подготвяно няколко месеца и е координирано отвън.

 

Руските агенции и телеграм канали съобщават, че някои от затворниците, взели заложници, са осъдени за тероризъм. Baza публикува имената на петима затворници: Сайпудинов, Камнеев, Цицкиев, Гиреев, Акиев и Гандалоев.

 

Ликвидирани са арестанти, които са взели за заложници служители на следствения арест в Ростов на Дон. От пресслужбата на ФСИН съобщиха, че заложниците са освободени, те не са пострадали.

 

Meduza, превод ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7175 |16.06.2024 "Баба Яга": Селскоктопанският фронтови дрон на украинците . 14| 45824 |16.06.2024 По путински: Когато руски бойни самолети нахлуват над други страни е разходка, но обратното е Третата световна . 7| 2465 |16.06.2024 Росен Плевнелиев: България е класическа жертва на популизма, 10 години след Гърция сме . 21| 2681 |16.06.2024 Етиен Леви, "Величие": Няма да ни взимат сериозно, но и малките камъчета обръщат колата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads