Реклама / Ads
0| 3333 |30.03.2022 НОВИНИ

Овчаров: Очакваме Русия и Путин да са много великодушни? Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в рубли

.
Румен Овчаров Източник: стопкадър, bTV
Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в рубли. Имаме право на избор. Трябва да сме благодарни, че не спряха газа в края на февруари. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият енергиен министър Румен Овчаров.
 

„Имаме наличие на мазут в топлофикациите за около 5 дни. Това не ни решава проблемите в дългосрочен план. След това, слава Богу, идва лятото и става топло, но индустрията ще има нужда от газ. Илюзията, че ще се увеличат количествата от Азербайджан, е малко спорна. Между 25 и 30% от този газ също е руски. Не отхвърлям и тезата, че газ няма да има и за Азербайджан“, поясни той.

 

„Защо подхождаме с такова самочувствие? Очакваме, че Русия и Путин са много великодушни? Не може да играем като че сме сами на шахматна дъска“, каза още Овчаров.

 

„Днес четох, че една от Ватиканските банки е купила рубли“, сподели той.

 

Що се отнася до отказа на БСП България да предостави оръжие на Украйна, проф. Овчаров определи позицията на левицата за войната като „най-консистентната и най-принципната“.

 

„Не зависи от това чие производство са бомбите. Затова БСП е принципна и ние сме против войната. Мислите си, че като изпратим някакви оръжия войната ще спре? Ще бъде по-миролюбиво?“, попита той. Според него в цялата тази история България е много в периферията.

 

„Светът е изправен пред много сложна дилема – да позволи на няколко Зевса да си правят каквото си искат, правилата да важат всички или да има нови железни завеси“, смята проф. Овчаров.

 

Той определи участието на БСП в правителството като „животоспасяващото за българската държава“.

 

Според него и двете кандидатури за шеф на БНБ са спорни и ненадеждни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2965 |30.03.2022 Русия мисли да се разплаща с ”приятелските” страни с ново платежно средство . 0| 3084 |30.03.2022 „Русия винаги лъже“: Бомбардира Украйна, въпреки обещанието да се оттегли от Киев . 0| 2834 |30.03.2022 Песков: Крим е част от Русия и това не подлежи на преговори . 0| 2903 |30.03.2022 Украйна: Русия ни дискредитира, плаващите мини в Черно море са от окупацията на Севастопол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads