Реклама / Ads
1| 3077 |12.01.2022 НОВИНИ

Оздравителния план на „Спарки“ обсъдиха кметът Пенчо Милков и оперативният директор на дружеството Борислав Ботев

.
Възможностите за осъществяване на оздравителния план на „СПАРКИ РУСЕ 2020“, по който работи ръководството на дружеството, обсъдиха кметът на Община Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Златомира Стефанова с оперативния директор на предприятието Борислав Ботев. „Оздравяването на която и да е компания винаги е резултат от съвместни усилия, като е необходимо разширяване на сътрудничеството между нас и държавата“, заяви оперативният директор на „СПАРКИ“.
 

„Дейността на предприятието е ключова и структуроопределяща за икономическия и социалния облик на Русе“, отбеляза кметът Пенчо Милков.

 

Той подчерта значимостта на дружеството през последните десетилетия и като работодател, който осигурява развитие на кадрите от профилираните гимназии и Русенския университет. По думите на Борислав Ботев се работи по привличането на ученици от прогимназиалните класове и студенти, които вече имат своя стаж в предприятието и искат да останат в него.

 

С импровизирана обиколка в предприятието Ботев запозна кмета и с конкретните дейности, които се извършват в отделните цехове. Селскостопанска техника, снегорини и багерни товарачи са само част от продуктите, които произвежда „СПАРКИ РУСЕ 2020“. Колони и шасита за строителни платформи, заварена конструкция за кофи и чукове за строителни машини допълват широката производствена гама, като 99% от продукцията е предназначена за европейския пазар. По думите на оперативния директор в предприятието работят близо 300 души, а самата компания си взаимодейства с десетки доставчици от промишлеността.

 

По време на обиколката Пенчо Милков инспектира и изграждането на безплатния паркинг, който се намира в съседство на сградите на „СПАРКИ“ и ще обслужва основно наематели на магазини и посетители на Кооперативния пазар. Очаква се в съвсем кратки срокове той да бъде пуснат в експлоатация.

 

В края на посещението си кметът увери домакина, че местната администрация ще направи каквото е нужно според правомощията си, за да спомогне за реализирането на оздравителния план на дружеството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3652 |12.01.2022 Шефката на кабинета „Петков“: Готвим нов пандемичен план . 2| 2706 |12.01.2022 Пациентска организация: Категорично сме против забраната на плановите операции с административни актове . 9| 3124 |10.01.2022 От утре без планов прием и планови операции в София-град . 18| 3740 |09.01.2022 Чичото на Джокович: Не може да се отнасяте така с най-добрия спортист на планетата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads