Реклама / Ads
0| 5170 |01.06.2007 НОВИНИ

Palm пуска свой мобилен компютър

.
Palm, един от най-големите производители на джобни компютри, пуска на пазара мини-мобилен компютър. Новият Palm Foleo е наречен от фирмата "мобилен придружител", но предлага достатъчно възможности на преносим компютър и работи с Linux-базирана операционна система.
 
Иван Донков - all-computing.info
Palm Foleo е оборудван с 10-инчов течнокристален екран, QWERTY клавиатура, има Wi-Fi модул, USB порт, слотове за SD и CompactFlash карти, TV-Out извод. Теглото му е доста под това на стандартните лаптопи - 1,2 кг, а издръжливостта при работа на батерии завидна - достига до 5 часа. Не е вграден модул за GSM/GPRS/3G.
Устройството идва в готов вид за мобилна работа - приложения за четене на електронна поща и сърфиране в интернет, както и помощни програми за разглеждане на прикачени към електронни писма файлове - например картинки или PDF докумнети. Документи, създадени с MS Office също могат да се разглеждат и редактират.
За да може да се направи максимално отворена сотфуерната архитектура на новото устройство, разработената за него операционна система е базирана на Linux. Така се дава възможност на разработчици от различни компании бързо и лесно да създават разнообразен софтуер, а Palm допълнително осигуряват широка поддръжка по отношение на програмните интерфейси.
Свързването и синхронизирането на Foleo със смартфони, работещи с Palm OS и Windows Mobile е лесно, като в малко ситуации се налагат леки модификации. Добаването на поддръжка за телефони с други операционни системи (Symbian, например) изисква не особено големи усилия за написване на софтуер.
С Foleo Palm опипват нов сегмент от пазара - между смартфоните и мобилните компютри. Макар и да не се предоставя цялата мощ на преносим компютър, много хора търсят точно това - възможност да вършат офис работа докато пътуват, а нужното им устройство да е с минимални габарити и да издържа по-дълго, захранвано от батерия.
Цената на Palm Foleo ще стартира от 499 USD.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16 |19.04.2024 Президентът на среща с Главчев. Ще подпише ли Радев указа за рокади в правителството? . 0| 94 |19.04.2024 Първи парламентарен контрол за служебното правителство . 0| 269 |19.04.2024 Израел удари Иран с ракети . 4| 2214 |18.04.2024 Елена Йончева: Ще връщаме мигранти в Турция и Мароко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads