Реклама / Ads
5| 3791 |16.09.2021 НОВИНИ

Хр. Панчугов: Петков и Василев ще опитат да запълнят ниша в отношенията граждани-политици

.
Христо Панчугов Източник: БГНЕС
Предвид, че Кирил Петков и Асен Василев бяха министри повече от два месеца, да се питаме къде ще се позиционират изглежда странно за всеки нормален политически проект. Те би следвало вече да са дали достатъчно ясни сигнали за това как си представят тяхното участие в политиката от гледна точка на политическа визия, ценности и хора, които биха искали да представляват. Това до момента не е направено. За тях знаем, че са двама харесвани политици, много причини има за това, които ще се опитат да запълнят една ниша, вакуум в отношенията граждани-политици.
 

Така политологът Христо Панчугов пред Българското национално радио обявеното намерение от бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, че заедно с бившия министър на финансите Асен Василев влизат в политиката и ще бъдат част от политическия живот.

 

„Очевидно имаме леко сменен фокус, който вече не е ревизия на предишното управление, нито е амбициозната задача за възстановяване на институционалната среда, която си беше поставил предишния кабинет. Очевидно този наратив, този разказ вече се изчерпал от гледна точка на служебното правителство и на самия президент Румен Радев“,  каза Панчугов във връзка с назначеното от президента ново служебно правителство.

 

По думите му както предишното служебно правителство, така и това няма да успее да излезе от ситуацията, в която посочва какво не работи в българската държава.

 

„Ние не видяхме нито един истински опит да се постави ясен и приоритизиран дневен ред за излизане от тази институционална криза, въпреки че това служебно правителство управляваше много по-дълго, отколкото е стандартно за едно служебно правителство за България. Дали това е заради липса на хоризонт или липса на възможност на самото правителство да направи такова нещо е важен, но второстепенен въпрос. Истинският проблем е дали тук тези министри и служебното правителство ще намерят сили да се изправят пред предвижданите кризи, които ни очакват през есента или ще паднат жертва на желанието за запазване на относително позитивен имижд на Румен Радев в неговата предстояща президентска кампания“, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4640 |16.09.2021 Слави Василев: Радев води не с една, а с три обиколки пред останалите . 13| 13742 |16.09.2021 Станислав Младенов: Като министър Кирил Петков не се справи с най-важната си задача - да се разплати с бизнеса . 21| 6324 |16.09.2021 Кои са трите коза на Кирил Петков и Асен Василев? . 24| 10631 |16.09.2021 Стефан Гамизов пред Фрог: Дано Петков и Василев успеят, дано не ги изолират и маргинализират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads