Реклама / Ads
0| 3346 |13.07.2022 НОВИНИ

Панев прогнозира избори на 2 октомври. През седемте месеца на кабинета „Петков“ промяната била мудна

.
Владислав Панев Източник: стопкадър, bTV
Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат идната седмица и той бъде неуспешен, избори в началото на октомври са напълно възможни. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV народният представител от „Демократична България“ Владислав Панев.
 

„Всъщност държавният глава можеше да връчи втория мандат и да проведе консултациите още в края на миналата седмица. Забави се една седмица, което според мен е за добро, защото в парламента има работа, която не чака“, обясни Панев.

 

„Третата политическа сила, която получи мандат за съставяне на правителство, не може да протака много. Отиваме си към датата 2 октомври“, прогнозира депутатът.

 

„Естествено, че е по-вероятно да отидем на избори в началото на октомври, но има няколко неща по отношение на новия кабинет. Първо – да напаснем всички желания на четирите парламентарни групи и след това, ако ще излъчваме кабинет, той да бъде такъв, който да реализира някаква смислена и бърза откъм реформи програма. Защото през седемте месеца на кабинета „Петков“ като че ли промяната беше доста бавна, мудна, с доста пререкания между партньорите. Това нещо трябва да го преодолеем и да извършим наистина важните неща за България. Защото хората няма да ни чакат. Ако просто механично съберем поне 121 депутата, обаче те не вършат кой знае колко смислени неща, защо го правим въобще цялото упражнение, а не си ходим директно на избори“, попита Владислав Панев.

 

По думите му в последните дни „Има такъв народ“ не бойкотират работата на бившите си партньори в управляващата коалиция в Народното събрание, което може да се тълкува като знак, че искат да преговарят за ново свое участие в бъдещ кабинет.

 

Панев прогнозира, че в следващите месеци ще има нова динамика в световната икономика.

 

„Страховете няма да са от високата инфлация, а от увеличаване на безработицата. Цените на недвижимите имоти ще се понижат, а лихвите по кредитите ще се повишат“, коментира още депутатът от „Демократична България“.

 

„За мен при еврото ключът от бараката е това, че 10 години се държат отрицателни лихвите. Даже и в момента Европейската централна банка обмисля да ги повиши от минус 0,5 на минус 0,25% този месец. Отново отрицателна“, каза още Панев.


Според него има структурен проблем в еврозоната и той е много сериозен. 

 
„Всички анализатори казват, че опасността от глобална рецесия е доста сериозна. Ако има такава рецесия, в еврозоната ще бъде най-тежка“, допълни депутатът от „Демократична България“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2962 |13.07.2022 Цецка Бачкова, ДСБ: Общи листи на ДБ и ПП ще отключи братоубийствена война на изборите . 0| 3048 |12.07.2022 Борис Попиванов: Никак не е малка алтернативата да се стигне до поредни предсрочни избори и през зимата . 0| 2987 |12.07.2022 Над 15 000 скрити случая на COVID още през юли, прогнозира математик . 0| 4251 |11.07.2022 По-добре сега да се направи евроатлантически кабинет, отколкото след изборите, смята политолог

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads