Реклама / Ads
5| 4288 |15.06.2016 НОВИНИ

Паргов: Реформа с едно напред, две назад не се прави

.
Калоян Паргов
Реформа с едно напред, две назад не се прави, а това действие е запазена марка на сегашната управляваща коалиция. Мнението е на председателя на БСП - София и член на ИБ на БСП Калоян Паргов, който гостува в сутрешния блок на ”Канал 3”.
 

"Очевидно е, че това правителство се изчерпа. Доказват го и законите, които в момента министрите внасят за разглеждане. Виждаме как те буксуват, коментира лидерът на столичните социалисти в предаването "Всяка сутрин". - За пример мога да дам закона за МВР и  антикорупционния закон на Кунева, който вече от година се търкаля в парламента и втрещява с някои текстове".

 

Калоян Паргов заяви, че от БСП официално ще попитат Европейската комисия дали България ще трябва да връща онези 1,1 милиарда в земеделието. "Има още две оперативни програми, по които ще имаме тежки санкции - за околната среда и за регионалното развитие, коментира още Калоян Паргов. - Това, че някой пуска платено съобщение, в което твърди, че ОЛАФ ни нарежда сред отличниците, защото сме най-малко сгрешили, не е оправдание на фона на ширещата се у нас беднотия. За България всяко евро е важно!".

 

Лидерът на БСП-София коментира и темата за парите от Европа, които ще спрат след 2020 година. "Заради финансовата криза беше създаден порочен модел за разпределение на европейските средства, обясни Калоян Паргов - Тази криза беше удобен параван, отлично оправдание на някои действия. В този порочен модел всички в държавата са въвлечени. Нашата цел в момента е да сменим този модел на управление. Държавата трябва да тръгне по нов път, да задвижим икономиката, да съживим производството. Защото след 2020 година няма да можем да разчитаме на тези еврофондове. Трябва да направим така, че нашите бизнесмени да инвестират в България, а не да изнасят парите си в чужбина и да правят бизнес там и да разкриват производства. Има и друг голям проблем, който не е нито в цялостната политическа и икономическа обстановка, нито в данъците, а в работната ръка у нас. Оказва се, че в България няма квалифицирана работна ръка. И големият проблем е, че дори веднага да започнем да инвестираме в квалифициране на хората, резултатът ще дойде след 20 години. Това вече е загубено време за нас".

 

Калоян Паргов засегна и темата за сигурността. "Какво правим там?! Румяна Бъчварова каза, че не може да се справи с битовата престъпност и вдигна ръце. Преди няколко дни се оказа, че и организираната престъпност е голям проблем, коментира той. - В началото на сезона, когато чакаме големия приток на туристи заради онова, което се случва в Близкия Изток и Турция, едни "честни" и "легални" бизнесмени взеха да се гърмят в Слънчев бряг за едно паркомясто. Но това не са въпроси към нея, това са въпроси към премиера. Защото истинският вътрешен министър в това правителство е Бойко Борисов. И в тази връзка, най-логичният от всички въпроси е какво прави един вицепремиер и вътрешен министър в такава ситуация - подава ли оставка или се крие?".

 

Лидерът на столичните социалисти за пореден път изключи възможността председателят на БСП Корнелия Нинова да бъде кандидатът на партията за президент. "Абсурдно е тя да бъде, защото току-що беше избрана за председател на БСП. Няма никаква логика, обясни Калоян Паргов. - А това, че Георги Първанов и Румен Петков се опитват да я набутат в някакъв сценарий, е съвсем друг филм. А въпросът за това в каква коалиция и с кои партньори ще се явим на президентските избори, ще получи отговор от вътрешнопартийното допитване, което вече започна". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4299 |14.06.2016 България е с най-малко засечени нередности по европроекти . 10| 6274 |12.06.2016 Ралица Василева: Отидох в Си Ен Ен все едно на Марс . 21| 5200 |09.06.2016 Георги Кадиев: Полицията и бандитите са едно . 14| 4197 |07.06.2016 Нинова: С БЛС сме единодушни, че реформата в здравеопазването не доведе до добър резултат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads