Реклама / Ads
5| 4458 |19.11.2009 НОВИНИ

В парламента се преброиха като ученици

.
Народно събрание Източник: Вяра Йовева
Народното събрание показа днес поредния си цирк. Депутатите от БСП отвърнаха на Бойко Борисов и доказаха, че не само хора от тяхната партия не идват на работа, но и в ГЕРБ има кръшкачи.
 

парламента се проведе поименна проверка за кворум, но не заради съмнения, че депутатите са малко, а напротив – че са твърде много. Инициативата е на юристката от БСП Мая Манолова. С нестандартната процедура тя иска да докаже, че и управляващите от ГЕРБ не са света вода ненапита по отношение на кръшкането от работа. Манолова твърди, че ежедневно те си служат с дребни хитрости, за да демонстрират, че са на работните си места, което всъщност не било така. Каква е хватката, според Манолова – тази сутрин се регистрирали 140 народни представители, 66 от които от ГЕРБ. Това означава, че за да се приеме даден закон, са необходими поне 71 гласа. В същото време в залата присъствали много повече от 140 народни представители и много повече такива от ГЕРБ, т.е. управляващите умишлено поддържат по-нисък кворум и така за мнозинство в залата са необходими по-малко депутати. В конкретния случай това позволявало в залата да остават само по 70 депутати от ГЕРБ, а останалите да се „разхождат из кулоарите, да пият кафе, да ядат кюфтета”, върна репликата към премиера Бойко Борисов червената депутатка.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева първоначално отказа да изпълни процедурното предложение за преброяване на депутатите поименно. Оказа се, че депутатите от ГЕРБ наистина са повече – излязоха 78. Това даде повод на Манолова да попита къде са останалите 38 народни представители от партията на Бойко Борисов. Искра Фидосова от ГЕРБ заподозря в акцията на Манолова опит да се компрометира работата на Народното събрание. „Проверката на кворума ще ни отнеме час – време, в което можем да разглеждаме важни закони”, посочи съпредседателката на групата на ГЕРБ. Обвиненията, че хитруват, Искра Фидосова определи като „инсинуация и последен вопъл на политическа немощ на "Коалиция за България”. На въпроса – защо все пак ги няма толкова народни представители от ГЕРБ, предвид дисциплината, която демонстрират от партията на Бойко Борисов – Фидосова обясни, че колегите й просто закъснели за работа и се регистрирали малко по-късно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4907 |18.11.2009 Министър Попова към парламента: По-бързо! . 2| 5065 |01.11.2009 Цецка Цачева посреща гости в парламента . 0| 4801 |17.10.2009 16 ученици и арменски поп едва не изгоряха във Варна . 1| 4420 |15.10.2009 Разпитват 13 футболни шефове в Парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads