Реклама / Ads
1| 3559 |02.11.2018 НОВИНИ

Парламентът не тръгна заради липса на депутати

.
Източник: БГНЕС
Работата на парламента отново бе блокирана днес заради липсата на кворум. Трите опита за осигуряването му бяха неуспешни, след което следващото заседание бе насрочено за вторник от 13 часа.
 

Депутатите бяха по своите места точно в 9 часа, а след проведената регистрация в 9:03 се оказа, че в залата няма необходимия кворум, за да бъде дадено начало на днешното заседание. ДПС не влязоха в зала, а депутатите от БСП не се регистрираха. Направен бе втори опит за старт на пленарния ден, но и той се оказа неуспешен, таблото в залата показа 114 депутати. Последният трети опит за кворум след 20 минути също бе неуспешен, съобщи БНР.

 

Иначе депутатите трябваше да започнат обсъждането на първо четене на промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), които предвиждат разпоредителното заседание да се отлага при отсъствие на защитник само ако има уважителни причини. Както и окончателно да бъдат разгледани промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се предвижда по-висок данък за старите автомобили.

 

В редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси трябваше да отговарят вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева и още петима министри.

 

Промените в НПК гарантират правата на подсъдимите, но и дисциплинират явяването на защитника като страна в процеса, смятат вносителите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. С промените се предвижда още с касационна жалба да се правят възражения за нарушения при разследването, само ако са свързани с допускане, събиране, проверка и оценка на доказателствата.

 

С промените в Закона за корпоративното подоходно облагане се предвижда до 30% по-висок данък на коли със сертификат ЕВРО 1,2 и 3, а тези с последната категория ЕВРО 6 ще получават до 20 на сто намаление на данъка. Измененията предвиждат още сделка с моторно-превозно средство да става само за такива с платен годишен данък.

 

Хората с няколко основни жилища пък вече няма да могат да се ползват от 50% отстъпка от данъка, гласят други разпоредби в закона. Отстъпката вече ще важи за едно основно жилище, а не както досега и за няколко, но само ако са в различни общини.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12567 |02.11.2018 Мая Манолова: Хиляди от МО и МВР ще останат без работа заради бюджет 2019 . 0| 3731 |01.11.2018 Георги Свиленски: Държавата може да остане без бюджет заради Валери Симеонов . 6| 3848 |01.11.2018 Теменужка Петкова: „Булгартрансгаз” ще загуби от приходите си заради „Турски поток” . 5| 15406 |01.11.2018 Белянова пред Фрог: Зам.-министър на финансите ме клевети, страхуват се от мен заради това, което знам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads