Реклама / Ads
19| 4863 |09.03.2016 НОВИНИ

Партия "14 юни" ще маха модела #КОЙ

.
Източник: Topnovini
Ние не искаме да забраним Пеевски, а модела #КОЙ, а Пеевски е само една малка част от него. Правим партията "14 юни", защото мина много време от оставката на кабинета "Орешарски", в което политиците можеха да направят ясна промяна. Това заяви един от учредителите на най-новата политическа партия "14 юни", чието създаване беше обявено официално днес от Александър Стоянов.
 
В инициативния комитет за създаването на формацията участват лица, познати от протестите от 14 юни 2014 година, когато Делян Пеевски беше избран за шеф на ДАНС.

Петима са официалните учредители: Александър Стоянов, Ясен Атанасов, Владимир Руменов, Николай Христов и Кристиан Василев.

"На 14 юни 2013 се събудих и съм буден до днес. Датата е символ на пробуждането на гражданското общество, което иска да се бори със задкулисието", каза още Александър Стоянов. Той допълни, че в момента целият държавен апарат работи в интерес на статуквото. Това била и една от причините за създаването на партия, която да е на обществото.

"444 дни ходихме по площадите и смятахме, че сме дали силен урок на политиците. Те обаче не ни чуха и нищо не направиха", каза още Стоянов.

Николай Христов, който е адвокат, добави, че хората от протестите са чакали близо две години "политическата класа да си вземе бележка", за това и не са основали партията по-рано. "Чакахме и имахме надежди, че ще се появят едни бели и чисти хора, които да оправят политиката. Те не дойдоха и ние решихме, че ще бъдем тези чисти хора", каза Христов.

Учредителите посочиха още, че ще се борят за "справедливост, обоснованост и демократичност на всяка законодателна промяна и всяка реформа". Ще търсят "дългосрочност, всеобхватност, последователност и предвидимост на провежданите политики".

Други цели на новата партията са "постигане на прозрачност, добросъвестност и реално носена отговорност във всяка една държавническа дейност".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4573 |29.02.2016 Турски вицепремиер отрече синът на Ердоган да е давал пари за партията на Местан . 5| 4332 |15.02.2016 С нова партия Кадиев предлага алтернатива на ГЕРБ . 9| 4967 |14.02.2016 Кадиев прави нова партия . 5| 4188 |10.02.2016 К. Исмаилов: Партията на Местан е приятелка на Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads