Реклама / Ads
4| 8851 |03.07.2017 НОВИНИ

Първан Симеонов: Цветанов ще „удря” Радев, а Борисов ще помирява като "добро ченге"

.
Първан Симеонов
Цветан Цветанов ще „удря” Радев, а Бойко Борисов ще го играе доброто ченге. Той винаги ще помирява. Тази сценарий ще разиграват от ГЕРБ срещу президента, който е един от конкурентите на партията. Това обясни пред Фрог нюз социологът Първан Симеонов по повод днешната среща между президента и премиера. Ето какво още обясни той:
 

ГЕРБ в този мандат нямат право да падат. Сиреч нямат право дори да се клатят. И за да не се случи това, всеки, който поиска нещо, ще го получават. Всеки малък протест успява. Другото важно нещо, което прави партията е да си неутрализират всички потенциални противници и конкуренти. Това неутрализиране трябва да е превантивно, защото могат на следващите президентски избори да се окажат конкуренти на самия Бойко Борисов. Не е изключено той да си прави тази сметка. Със сигурност държи отворена вратата към президентския мандат.

 

В тези политически конкуренти влизат три неща. Първото е ясно-Корнелия Нинова. С нея ГЕРБ се сражава. В демокрацията, когато се сражаваш с опозицията, тя също печели. Винаги е така. Нямат друг избор.

Следващият, с когото се сражава ГЕРБ е Слави Трифонов. Спрямо него те избраха друг подход-решиха топката, която искаше да им я забие, да я отиграят. Не знам дали Слави Трифонов си дава сметка, но ГЕРБ лекичко го опитомиха. В един момент партията на Борисов узурпира енергията на Трифонов. Опитомиха я. Слави Трифонов в момента е малко на полусъединител, няма ясен план. Имаше много голям политически потенциал. Но от протестите, някак си звучи в съзвучие с ГЕРБ.

 

Другият конкурент е президентът Румен Радев. Той е най-популярната фигура в държавата. За това способства и фактът, че е президент. Винаги тази институция събира бонус. Значи Радев ще трябва да бъде „удрян”. И естествено, че в позата на Борисов през последните два мандата на обединител, спасител, балансьор, той няма как да „блъска” президента. Очевидно, че това ще прави Цветанов. За това в първите дни на това народно събрание казах, че именно това ще наблюдаваме. Още преди откриването на НС казах, че ще има закачка с президента. Така и стана.

 

Излезе Цветанов и каза: Ние сме парламентарна република. Искаше да каже на Радев: Не ти правиш законите. Сега наблюдаваме следното-Цветанов, респективно партията „удря” Радев, а Борисов-доброто ченге, го играе помирителя. Това е. Нищо неестествено и неочаквано. Често сме виждали при спорове, в които едната страна е ГЕРБ, накрая излиза Борисов и разсича възела. Той  винаги  "играе" така.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5772 |04.07.2017 Валери Симеонов: Във всяко циганско гето да има полицейско управление . 2| 6512 |02.07.2017 Първанов: Може да готвят избори 3 в 1 . 2| 6097 |02.07.2017 Цветанов: Не нападам президента . 5| 10886 |29.06.2017 Цветанов бяга от темата НДК , скъса се да хвали Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads