Реклама / Ads
29| 5403 |01.10.2010 НОВИНИ

Първанов:Борисов не се държи мъжки, Цветанов ни топи

.
Георги Първанов
Президентът Георги Първанов заподозря премиера Бойко Борисов в слабост и колебливост. Повод за съмненията на държавния глава стана изказването на Бойко Борисов, че ще си подаде оставката, ако има стачки в страната.
 

Министър-председателят да внимава какви реплики изпуска, призова в Роман днес президентът. Според него сега на дневен ред не стои подобен въпрос.

„Стачки и протести има в цяла Европа. Няма основание да очакваме политическа дестабилизация. В този смисъл моят съвет към министър-председателя е да не изпуска такива реплики, защото те подсказват за известна колебливост, ако щете дори за известна слабост. Това би могло да ерозира стабилността на управлението, не критиките на опозицията или пък протестите на отделни социални групи. Малко повече характер и самочувствие в този момент не са излишни. Кризата изисква едно мъжко поведение", посочи президентът.

Държавният глава не подмина и изказването на вътрешния министър за прибързаното ни, според него, приемане в ЕС.
"Не знам къде е бил г-н Цветанов, но за годините на най-сериозните усилия на българския народ, на институциите, на администрацията за получаването на членство в ЕС аз съм бил във водовъртежа така да се каже. Затова мисля, че е несправедливо, невярно, да се говори така, защото бяха дадени много жертви от българския народ, много ограничения, които и сега ни тегнат. Оставам настрани, че тази реплика ми звучи и недостойно. Тя е част от една традиция, установена и от предишни години от началото на прехода - български политици да отиват в Брюксел или друга западна столица и извинявайте за жаргона - "да топят" българската държава”, каза Първанов. Той изрази надежда, че министър Цветанов и изобщо българските политици ще си вземат поука и няма да допускат повече подобно поведение в отношенията ни със западните партньори.

Първанов не пропусна да коментира и темата за поредната рокада в здравното министерство. Повторната смяна на здравния министър според него е знак за "погрешна финансова политика" и дори "вълшебник да сложим на мястото на здравния министър, той няма да се оправи, ако няма солидния тил на едно осигурено здравеопазване", смята президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5646 |30.09.2010 Борисов, Цветанов и Цачева отсвирили Борисова* . 10| 5400 |29.09.2010 Юрген Рот: Цветанов изпреварва Борисов . 37| 5776 |27.09.2010 Цветанов хвърли циганска бомба в Европа . 9| 5130 |25.09.2010 РЗС захапа Цветанов заради филм, той отвръща с факти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads