Реклама / Ads
12| 5413 |27.09.2013 НОВИНИ

Първанов: Оскърбен съм, че промяната в БСП е забравена

.
Оскърбен съм, че промяната в БСП е забравена и е сложена на горния рафт. БСП не е приела нито една моя инициатива. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV президентът Георги Първанов.
 

Едва ли мога да отговоря едносрично за това, което се случва в Народното събрание.Първо, това не е парламентаризъм, второ - това е обидно за държавата, заяви още Първанов. Вината за това, което се случва е на Бойко Борисов, посочи той.

По думите му ерозира преди всичко доверието на хората в държавата. Нито една институция не е в състояние да върши работата си. Тук всички губят, не мога да разбера какво си мисли Борисов и ГЕРБ. Отрицанието ще бъде тотално, заяви още той. Разделение на нацията винаги е имало, но проблемът сега е, че разделението е много изкуствено. Калпавите политици, тези, който не могат да управляват - имат полза от конфронтацията, категоричен бе президентът до 2012 година.

Проблемът на българската политика е, че не дава шанс на успяващите хора, смята Първанов. Той  се е изморил да обяснява, че няма да участва в политическия проект на Татяна Дончева.

За своята мрежа от дискусионни клубове Първанов каза: “Става дума за структури, които ще формират политика, ще раждат идеи, ще откриват и бъдещите политици, които да реализират тези идеи”. Според него, има остра нужда от силен политически дебат. “Това, което виждаме в парламента, е всичко друго, но не и политически дебат”, заяви той.

Първият дебат на структурата на Първанов в Стара Загора ще бъде на тема “Политическото говорене”. “Аз искам да чуя мнението на гражданите. Защото едно е статистиката /.../, друго е да видя как това отеква, как се оценява от самите граждани”, каза президентът.

“Вероятно ние няма да спрем до етапа на говоренето”, посочи Първанов. “Ние залагаме много на своите инициативи”, допълни той. Едно от първите неща, които ще се случат в клубовете, е едно вътрешно допитване в рамките на БСП и за симпатизантите, дали искат ли те да падне плоският данък и дали са за въвеждането на пряката демокрация чрез пряк избор на председателя на БСП.

Според Първанов, промените в Изборния кодекс не са толкова съществени. “Големият проблем е в Закона за политическите партии”, посочи той и добави, че там са уредени въпросите за регистрацията, контрола и финансирането на партиите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5712 |22.09.2013 Г. Първанов: През 2007 г. с Иван Костов се разбрахме . 19| 6127 |31.08.2013 Първанов: Част от БСП-ръководството е загърбило очакванията на хората . 36| 6218 |24.07.2013 Първанов: Повтарят се събитията от 10 януари 1997 г. . 64| 5578 |14.07.2013 Георги Първанов: Правителството има шансове да оцелее

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads