Реклама / Ads
7| 4027 |13.10.2015 НОВИНИ

Павлова: Над 60 млн. лева са необходими за ремонт на петте основни тунела в страната

.
Лиляна Павлова
Над 60 млн. лева са необходими за ремонт на петте основни тунела по пътищата в страната. Пари за това обаче няма. Надеждата е при добро изпълнение на бюджета в годините напред да се стигне и до реновация на този тип пътна инфраструктура.
 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова призна, че в последното десетилетие само един тунел е ремонтиран, но изпълнителят е откраднал 1 млн. лева. Ремонтът на тунела "Ечемишка“ е започнал през периода 2005-2006 година, обясни Павлова, цитирана от БНР.

 

За този ремонт е платено 1 млн. лева аванс и той буквално е откраднат от изпълнителя. Изолация на тунела не е направен, милионът си е откраднат. Разследва се и до ден днешен от прокуратурата. Ние не можем отново да възложим за извършване на тази дейност, докато не приключи прокурорското разследване и преписка.

 

Състоянието на тунелите в страната не е добро и това е логично, след като 25 години те не са ремонтирани. Проверката след верижната катастрофа в тунела "Витиня", в която участваха 50 автомобила, показва, че, ако е имало разлято гориво на пътя, никой не се е обадил да сигнализира преди катастрофата: Ако е имало някакво разлято гориво на пътя, няма подаден сигнал в ситуационния център на агенция "Пътна инфраструктура", заяви Павлова.

 

Подготвителните за зимата дейности за осигуряване на повече безопасност се извършват, допълни ресорният министър: В такъв тип участъци се намалява максимално позволената скорост, която е намалена на 70 км. Тези мерки се предприемат между 1 и 15 ноември. Това е времето, когато започваме мобилизацията и подготовката за зимно поддържане, като се прави почистване на проблемни участъци и подобряване на маркировката в критични участъци от пътя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4172 |13.10.2015 Павлова: Тунелите ни са зле, не са ремонтирани качествено . 2| 4255 |06.10.2015 Павлова: 90% от кампанията е за сметка на проекти с еврофинансиране . 11| 4523 |04.10.2015 Павлова: Моят рейтинг е рейтинг и на премиера . 0| 4388 |02.10.2015 Близо 1 млн. лева са събрани от глоби на наемателите на плажове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads