Реклама / Ads
8| 4909 |12.09.2015 НОВИНИ

Павлова: Няма причина да подавам оставка; спазвам закона

.
Лиляна Павлова
Не виждам причина да подавам оставка, аз спазвам закона. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира искането на протестиращите роми в Гърмен да подаде оставка, цитирана от Фокус. Лиляна Павлова посочи, че всеки има право на протестиra и право на мнение.
„Министерството изпълнява закона най-вече чрез органите на ДНСК и решенията на съда. Съдът е постановил, че издадените заповеди за премахване са законосъобразни и трябва да бъдат изпълнени. Така, че органите на ДНСК изпълняват влезлите в сила заповеди, посочи министър Павлова. Тя уточни, че подобни заповеди за премахване на незаконно строителство не се изпълняват само в Гърмен, а в цялата страна. В цялата страна са изпълнени над 400 заповеди за премахване на незаконно строителство, като от тях само шест са на територията на община Гърмен.

„Много е важно да отбележим, че при подобни ситуации в Гърмен, са много важни социалните политики, дейностите, които извършват й социално подпомагане и Агенцията за закрила на детето. Настаняването на тези лица е преди всичко ангажимент на кмета. Кметът им предложи настаняване, те го отказаха и кметът ни уведоми, че можем да започнем премахване за тези шест сгради. Така, че ние изпълняваме решенията на съда плюс действията на кмета, който отговарят за лицата с адресна регистрация в съответната община, каза министър Павлова. Тя беше категорична: „Законът не предвижда узаконяване на незаконни постройки, да не говорим, че те са построени в чужди терени. Такъв е законът и всички сме равни пред него", каза министър Павлова.

Коментарът министър Лиляна Павлова направи след откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово. Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Обектът е реализиран по програма „Транзитни пътища V”. Инвестицията е за около 6 млн. лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4700 |09.09.2015 М. Стоянова: Ако Янкулов не подаде оставка в БНР, аз няма да дойда в СЕМ . 30| 13340 |09.09.2015 Божидар Димитров: Няма бежанска вълна в ЕС . 5| 4708 |08.09.2015 Опит за селфи - причина за катастрофа със загинали деца . 9| 4378 |08.09.2015 Руски политик за отказания коридор: Няма значение!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads