Реклама / Ads
1| 4089 |04.12.2016 НОВИНИ

Павлова очаква бум на строителството през 2017 година

.
Следващата година очаквам бум на строителството. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, която откри годишното информационно събитие на управляващия орган на Оперативна програма ”Региони в растеж”.
 
В общините започваме с приоритетни проекти за градска среда, градски транспорт, ремонт на всички образователни институции, които не са направени, подчерта Павлова.

Тя отчете, че във фокуса на оперативната програма с управляващ орган Министерство на регионалното развитие и благоустройството са децата и образователната инфраструктура. Лиляна Павлова се обърна с думи на благодарност към целия екип на МРРБ. По думите й ОП "Регионално развитие - 2007-2013" се отчита успешно с на 100% завършени проекти. Ремонтирани са над 1000 училища, детски градини, няколко хиляди обекта, свързани със социалната, здравната инфраструктура, много болници. Изградени са и центрове за деца, лишени от родителски грижи.

"Отчитаме една успешна програма, която промени облика на българските градове - 86 града са с променен облик", заяви Лиляна Павлова.Тя посочи, че за новия програмен период с хоризонт до 2020 г. програмата е отворена и реално договорените проекти са 35%. Те също са насочени към образованието и бъдещето на децата, като специален фокус е поставен върху професионалните гимназии и техните лаборатории, както 12 университета.

Павлова обяви, че по програмата са били разплатени над 150 млн. лева.

От своя страна заместник-министърът на регионалното развитие с ресор управление на програмата Деница Николова обяви, че с финансовите средства по програмата са създали условия децата на България да останат и да продължат своето развитие тук. "С постигнатите резултати ще допринесем за това хората да живеят по-добре. Над 1 млрд. лв. ще влязат в следващата година за изпълнение на проекти", заяви Николова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8865 |03.12.2016 Прокуратурата няма да проверява срещата между Лиляна Павлова и Ченалова . 6| 8433 |02.12.2016 Лиляна Павлова искала от Ченалова да прекрати дело срещу нея . 1| 4106 |30.11.2016 Павлова потвърди: Санирането ще продължи, ако ГЕРБ е на власт . 0| 4297 |25.11.2016 Павлова: Мъгла е причинила катастрофата на „Тракия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads