Реклама / Ads
29| 5826 |23.02.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Трябва да дундуркаме чуждите инвеститори

.
Напълно съм съгласна и с критиките към нас, и със самокритиката, която си направихме. Защото когато стабилизирахме финансово държавата, трябваше малко повече да засилим бизнеса.
 

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка по TV7.

Трябваше малко повече да се обърнем към инвеститорите. Това е нещото, което трябва да се прави оттук нататък – да си променим подхода към чуждите инвеститори. Казано образно - трябва да ги дундуркаме.

Лиляна Павлова, ако бе станала вицепремиер, искала спешно да ревизира и анализира на договорите в енергетиката - и на ЕРП-тата, и на държавните дружества. Договорите трябва да се проверят и поне да се предоговорят, защото при тях няма дори клауза за прекратяване, допълни министър Павлова.

"Тези дни имах възможност да се съберем с колегите ДКЕВР, НЕК и задавах въпроси. Анализирахме много цената, защото и аз също не разбирах всеки един ред от фактурата. Аз поисках всичко да стане ясно на момента, но те започнаха да ми обясняват, че им трябва много време и че е много сложно. Според мен ДКЕВР не са влизали за проверки в ЕРП-тата.

Като втората си най-важна евентуална задача Павлова отчете икономиката. „Финансовата политика беше много силна, но когато стабилизирахме държавата, трябваше повече да засилим бизнеса, обясни тя. Беше необходимо да си променим подхода към чуждите инвеститори, оттам щяха да тръгнат повече работни места, да се намали безработицата.

И да гледаме назад, само можем да се поучим от грешките си, заяви Павлова.

Регионалният министър в оставка обясни още, че от вчерашното изказване на президента Плевнелиев е сметнала, че той е дал стабилна заявка, че онова, което трябва да бъде проверено и довършено, ще бъде направено и от служебния кабинет.

На въпрос дали е възможно временното правителство рязко да вдигне заплати и пенсии с по 20% например, тя заяви, че не смята, че може и че е редно това да се правят такива радикални действия.

Обещаните от ГЕРБ довършени до края на мандата магистрали обаче остават под въпрос, изрази опасения още Павлова. По думите ѝ в едно служебно правителство логично администрацията започва да работи по-бавно, да се ослушва какво ще се случи, кой ще бъде новият министър.

Има риск за магистралите и той е от много гледни точки, обясни тя.
Лиляна Павлова се притеснява още и ако евентуално ГЕРБ загуби на изборите, а на власт дойде нова Тройна коалиция. Аз имам своите притеснения за приемствеността при инфраструктурата, заяви тя и припомни, че социалистите вече са казали приоритетите при свое управление, но в тях не е имало инфраструктура.

Ние се стремим да спечелим доверието на хората и да спечелим на изборите, увери още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5878 |13.02.2013 Л. Павлова: Загадка е защо общ. Несебър има 2-ма главни архитекти . 10| 5407 |07.02.2013 Л. Павлова: Черноморието ни се бетонира до 2009 г. . 32| 5735 |06.02.2013 В София трябва да са най-ниските сметки за парно . 19| 6229 |03.02.2013 Жельо Желев: Не трябва да пресичаме пътя на Македония за ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads