Реклама / Ads
10| 9740 |12.10.2018 НОВИНИ

Пеевски излъга за КЗК и сделката за „Телеграф“ с „Ню Имидж Медиа“

.
Депутатът от ДПС Делян Пеевски излъга публично. В писмо до някои медии той твърди, че повече от пет месеца Комисията за защита на конкуренцията не се произнася по искането за одобрение на сделката за придобиването на „Телеграф Медиа“ от страна на „Ню Имидж Медиа“.
 

Според олигарха това е недопустимо и не кореспондира със сроковете, които Комисията прилага при подобни процедури.  "Не мога да толерирам подобен двоен стандарт от страна на държавния регулаторен орган, поради което днес оттеглих искането за одобрение, като заявявам, че се отказвам и от сделката", пише Пеевски.

 

Това няма как да е вярно. Пеевски не може да оттегли искането за одобрение, тъй като то се подава от купувача. Той е продавач. Така е по закон. И не се е оттеглил той от сделката, а кандидат купувачът.

 

Защо КЗК и други институции мълчат - не е ясно. Или е пределно ясно.

 

Запознати със сделката твърдят, че Яриф Лернер, собственик на „Ню Имидж Медиа“ е посъветван да не прави сделка с Пеевски. Аргументите били много убедителни. Съветът дошъл от израелска и американска страна. Вслушал се.

 

Възниква въпросът, защо Пеевски използва лъжа, за да „легитимира“ решението си да прехвърли медиите си на фондация и да се избави от отговорността за тях, като си остави само финансирането. Отговорите биха могли да се търсят в няколко посоки. В САЩ вече е приключило разследването по закона „Магнитски“. Главни герои в него са Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров. Съмненията са, че двамата са съучаствали във фалирането на КТБ. Има съмнения за корупционни практики и нарушаване на човешки права. Резултатът трябва да бъде обявен от президента Доналд Тръмп. Самата процедура обаче е силно компрометираща за Пеевски и Цацаров, тъй като да започне са налични сериозни доказателства, факти и документи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4102 |11.10.2018 Нинова: Сделката с Гергов във Варна е на задкулисието . 11| 5367 |05.10.2018 БСП за сделката на Георги Гергов с ГЕРБ: Категорично се разграничаваме . 3| 4688 |02.10.2018 Мая Манолова: Излъгаха майките, в предложения закон има "нула" реформа . 2| 5953 |01.10.2018 Галина Александрова: Държавата няма работа в сделката с ЧЕЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads