Реклама / Ads
1| 3508 |02.09.2021 НОВИНИ

Пеканов: Протестите бяха полъх на надежда и споделена вяра, че България може да се развива по-амбициозно

.
Източник: Facebook, Атанас Пеканов
Tочно една година от 2-ри септември, когато хиляди български граждани излязохме на протест, за да изразим желанието и искането си за една по-добра, просперираща и справедлива България.
 

Протестите от миналото лято за мен бяха полъх на надежда и споделена вяра, че страната ни може и трябва да се развива по-амбициозно и по-бързо. Помня как седмици наред почти всяка вечер слушах Rockin' In The Free World на Neil Young на път за площада, където срещах много верни и добри приятели, с различни политически разбирания, виждания и идеи.


Не бива да оставяме мечтата за по-добра България да увяхва под неяснотата и разочарованието от текущите политически процеси. И аз усещам, че политическата обстановка в последните седмици по-скоро разочарова гражданите - страната ни има нужда от редовен и стабилен кабинет на промяната, на амбицията, на потенциала на България. Светът се развива с бързи темпове и страната ни трябва да прави неимоверни и искрени усилия да напредва във всички отношения, а не да продължава да изостава. Непосилно е за мен да приема, че след толкова дни, прекарани на площада миналата година с апел за по-добро бъдеще на страната, призивът „Съединението прави силата“ остава неизпълнен.


Но не трябва да оставяме разочарованието и апатията да ни обземат, тъй като обществото и страната ни може да се движи напред само благодарение на общите ни стъпки. Промяната е процес, който не включва единствено и само политическите партии, но и всеки малък наш индивидуален акт на усилие да подобрим средата около нас.


За съжаление, кадрите на полицейски произвол и ексцесии се повториха и в нощта на 2-ри септември миналата година. Особено в тъмите на нощта, когато срещу нас бяха използвани водни оръжия; арестите бяха на случаен принцип, а мирни граждани бяха гонени и бити по уличките в центъра на София. Важно е да се потърси отговорност за тези действия.

 

Атанас Пеканов, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3603 |01.09.2021 Пеканов: България вероятно няма да може да изчака съставянето на редовно правителство, за да внесе в ЕК Плана . 7| 6797 |30.08.2021 Пеканов: Инфлацията е временна. Често в политически изказвания се спекулира със страховете на гражданите . 12| 3287 |25.08.2021 Керемедчиев за ситуацията в Афганистан: Бяха загубени много животи и пари напразно . 2| 2901 |19.08.2021 Омбудсманът: Важно е да бъдат наказани виновните за полицейското насилие на протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads