Реклама / Ads
1| 4404 |03.11.2023 НОВИНИ

Пенчо Милков: Български и чужди компании избират Русе за инвестициите си. Това е добър знак за икономиката ни

.
„Градът ни е все по-силен в икономическо отношение и виждаме, че потенциалът му се оценява както от чужди компании, така и от българския бизнес“, заяви Пенчо Милков. Кандидатът за втори кметски мандат в Русе присъства на откриването на новия цех за обработка на метал към една от местните фирми в Русе.
 

Цялата инвестиция е на стойност над 25 млн. лв. и включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв. м, построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв. м и инвестиции в нови машини, съоръжения и фотоволтаична централа за над 10 млн. лв. С увеличението на мощностите си компанията цели да достигне производство от над 200 000 тона годишно, а броят на пряко заетите да се увеличи от 150 на 250 души.


Собственикът Павлин Николов, развиващ значителни производства и във Варна, бе категоричен, че е предпочел Русе за новата си инвестиция заради бързата и ефективна работа с общинската администрация при издаването на всички необходими документи.


Пенчо Милков подчерта, че подкрепата за местния бизнес и привличането на нови чисти производства ще продължат да бъдат сред приоритетите му и в следващите 4 години.


„В последните години Русе бе избран от 4 високотехнологични международни компании. Местните фирми също инвестират големи средства и разширяват дейността си. Това е наистина добър знак за икономиката ни. Създадохме съвет по икономическите въпроси, с който искаме да се позоваваме на експертизата и опита на частния сектор и съвместно с него да взимаме важните икономически решения за общината. Вярвам, че това са хората, които най-добре познават силните и слаби страни в сектора“, допълни Милков.


През изминалия мандат Община Русе подписа меморандум с „Клъстер Тракия Икономическа Зона“. Идеята е успешният модел да бъде пренесен и тук, където екипът вече окрупнява земи за създаването на нов индустриален център с единно ръководство, което да работи с държавата, да привлича инвестиции и да създава работни места.


Сред инициативите на Пенчо Милков през последните години бяха и разяснителни срещи за бизнеса относно възможностите за обединение на местните фирми в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за насърчаване на инвестициите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14150 |03.11.2023 Везенков скри шапката на Сакраменто и NBA с 11 поредни тройки . 4| 4331 |03.11.2023 Руски частни армии заеха позиции на "Вагнер" в Африка . 6| 10191 |03.11.2023 Камен Алипиев - Кедъра: Да, видеонаблюдението ни показва как сме най-големите тарикати и можем да минем метър . 12| 4588 |03.11.2023 Манол Пейков за Терзиев: И самия Иисус да бяхме турили на топа на устата, пак щяха да му спретнат компромат!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads