Реклама / Ads
1| 4506 |15.06.2016 НОВИНИ

ПЕС осигурява 20 милиарда евро за младежите

.
Сергей Станишев
Партията на европейските социалисти стартира утре в Брюксел кампанията за Европейския план за младежта. Придобил известност като Плана ”Станишев”, проектът се гради на четири основни стълба, ориентирани към осигуряване на трудова заетост на младите, достъп до образование, култура и грижа за децата.
 

"Един от основните проблеми на ЕС са младите хора, които стават все по-антиевропейски настроени, повече стават националисти. Не е учудващо, средната безработица при младите е почти два пъти повече от средната за дадена държава. Младите са убедени, че ще живеят по-зле от родителите си", разясни лидерът на европейските социалисти.

 

"Младежка заетост, работа за повече хора - амбицията ни е да усвоим повече ресурс, да имаме подкрепа от премиерите на национално ниво. Искаме по време на преструктурирането на финансовата рамка на ЕС да договорим ресурс от 20 милиарда евро за младежката гаранция, да разширим възрастта от 25 на 30 години", обясни Станишев.

 

Вторият стълб на Плана е насочен към образованието. "То е изравнителят на шансовете в живота", подчерта Станишев, като допълни, че ще се цели към разширяване на програмата Еразъм плюс и обхващане и на средното образование.

 

"Мярката трябва да дава шансове за мобилност на младите", арументира се лидерът на ПЕС и насочи внимание към третия стълб - достъп на младите до култура. Планът на ПЕС предвижда своеобразен чек с определена годишна стойност, която да се определя и финансира и с участие на отделните държави.

 

Всяко дете с достъп до детска градина, до здравеопазване, създаване на условия за равен шанс в живота - това са основните цели на Плана, гласи визията на социалистите. "Всички деца са равни, но родителите им не са", изтъкна Станишев, застъпвайки се за повече възможности за младите.

 

"Истинската битка започва от утре", амбициран е лидерът на ПЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4126 |15.06.2016 Парите от еврофондовете скараха депутатите . 3| 4748 |15.06.2016 В челото на Европа сме по загинали при катастрофи . 2| 4800 |15.06.2016 Раева: Цвети сама отказа да пътува за Европейското . 9| 4780 |14.06.2016 БСП и ГЕРБ в лют спор дали ЕК ще ни спре евросредства за повече от милиард

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads