Сряда, 18 Октомври 2017, 19:55
Frognews
1| 3022 |15.06.2016

ПЕС осигурява 20 милиарда евро за младежите

.
Сергей Станишев
Партията на европейските социалисти стартира утре в Брюксел кампанията за Европейския план за младежта. Придобил известност като Плана ”Станишев”, проектът се гради на четири основни стълба, ориентирани към осигуряване на трудова заетост на младите, достъп до образование, култура и грижа за децата.

"Един от основните проблеми на ЕС са младите хора, които стават все по-антиевропейски настроени, повече стават националисти. Не е учудващо, средната безработица при младите е почти два пъти повече от средната за дадена държава. Младите са убедени, че ще живеят по-зле от родителите си", разясни лидерът на европейските социалисти.

 

"Младежка заетост, работа за повече хора - амбицията ни е да усвоим повече ресурс, да имаме подкрепа от премиерите на национално ниво. Искаме по време на преструктурирането на финансовата рамка на ЕС да договорим ресурс от 20 милиарда евро за младежката гаранция, да разширим възрастта от 25 на 30 години", обясни Станишев.

 

Вторият стълб на Плана е насочен към образованието. "То е изравнителят на шансовете в живота", подчерта Станишев, като допълни, че ще се цели към разширяване на програмата Еразъм плюс и обхващане и на средното образование.

 

"Мярката трябва да дава шансове за мобилност на младите", арументира се лидерът на ПЕС и насочи внимание към третия стълб - достъп на младите до култура. Планът на ПЕС предвижда своеобразен чек с определена годишна стойност, която да се определя и финансира и с участие на отделните държави.

 

Всяко дете с достъп до детска градина, до здравеопазване, създаване на условия за равен шанс в живота - това са основните цели на Плана, гласи визията на социалистите. "Всички деца са равни, но родителите им не са", изтъкна Станишев, застъпвайки се за повече възможности за младите.

 

"Истинската битка започва от утре", амбициран е лидерът на ПЕС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Предвиждат да се плаща по-малко за първите три дни болнични 0| 393 |18.10.2017 . Няма пари ли? Вдигнаха заплатите на зам.-министрите и началниците на кабинети 1| 582 |18.10.2017 . ”Ислямска държава” заплаши с терор Световното по футбол в Русия 0| 565 |18.10.2017 . Ст. Делийски за Фрог: ДПС очаква нещо от Борисов 0| 765 |18.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах