Реклама / Ads
20| 2529 |11.09.2024 НОВИНИ

В петък във Вашингтон Байдън, Стармър и Зеленски ще решат дали да използват далекобойно оръжие в Русия

.
Володимир Зеленски и Джо Байдън
ази вечер в Киев държавният секретар Антъни Блинкен съобщи, че президентите Зеленски и Байдън ще се видят в петък във Вашингтон. Там ще бъде и британският премиер Стармър. Тогава ще бъде съобщено окончателно решение дали САЩ и Великобритания ще премахнат забраната за използването на далекобойно оръжие на територията на Русия.
 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и външният министър на Великобритания Дейвид Лами пристигнаха на съвместна визита днес в Киев.

 

Те се срещнаха с президента Зеленски и други официални лица и "обсъдиха по-нататъшната подкрепа на Украйна срещу руската агресия".

 

Визитата се случва на фона на съобщенията, че Вашингтон може да свали ограниченията за използване на далекобойни американски ракети за удари на руска територия. Снощи Блинкен не изключи тази възможност, а по-късно и президентът на САЩ Джо Байдън потвърди, че това се обсъжда в Белия дом.

"В момента работим по този въпрос", отговори той на директен въпрос дали ще свали ограниченията за удари по руска територия. Според западните медии до момента няма окончателно и единно решение. Зеленски отново каза, че т.нар план за победа на Украйна той първо ще представи в САЩ, а след това на международната среща за мир.

 

"За плана за преговорите. Ще съм последователен. Първо ще обговоря плана с президента Байдън, защото планът основно зависи от подкрепата на САЩ и другите партньори. Но мисля, че всички разбират, че има обем на влияние и обем на помощта. И тук няма излишни думи. Мисля, че е разбираемо защо действам така", каза Зеленски.

 

Президентът каза, че "планът ще има и психологически, и политически характер, както "въоръжение от всякакъв характер, което ще накара Русия да приключи войната".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2507 |11.09.2024 След пороя по Черноморието: Частично бедствено положение, евакуация и наводнени домове . 0| 2267 |11.09.2024 Полицията в Пловдив е с нов директор . 25| 3191 |11.09.2024 Ердоган подкрепи Киев: Русия да върне Крим на Украйна . 5| 2421 |11.09.2024 Първан Симеонов: Казусът с двете ДПС-та ще обърка социологическите проучвания преди изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads