Реклама / Ads
8| 6321 |17.12.2021 НОВИНИ

Петър Чолаков: Кирил Петков поставя летвата много високо

.
Петър Чолаков Източник: стопкадър, 7/8 TV
Кирил Петков поставя летвата много високо. Не мога да кажа кое от обещанията ще се случи и кое няма да се случи, но ми прави впечатление, че много се обещава. Ако корупцията може да бъде ограничена, това ще бъде сериозен успех. Според мен съкращаването на държавната администрация също е нещо полезно. При Петков има майсторството на красивото говорене, но в същото време и умение да се постигат резултати.
 

Това коментира в ефира на Българската национална телевизия политологът Петър Чолаков.

 

„В първата седмица на новото правителство видях голяма доза дръзновение и много обещания. Обещанията са хубаво нещо, но те трябва и да се изпълняват. Дано това да не се окаже капан“, предупреди обаче той.

 

Според него от гледна точка на имидж и послания има с какво да се похвалим.

 

Политологът е на мнение, че мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще направи позитивно впечатление на хората в краткосрочен план, защото у нас има много енергийно бедни.

 

„В следващите няколко месеца обаче ще трябва да разберем, че безплатен обяд няма, цените ще започнат да скачат и това може да се обърне срещу сегашните управляващи“, смята Чолаков.

 

„Новите управляващи започнаха с младежки ентусиазъм. Кирил Петков обаче се увлече с обещанията. Достатъчно беше да вземе мандата и да направи правителство. Избирателите помнят обещанията. Петков обещава много неща, които няма как да се изпълнят“, коментира от своя страна колегата му Стойчо Стойчев.

 

Този парламент идва с големи заявки. Тази седмица показа две лица – занимаваше се с битови въпроси, като това как да си получават парите депутатите, и разбира се, с мораториума, който звучи стряскащо. При продължително действие на този мораториум ще се стигне до отлив на предлагане, което отново ще вдигне цените. Отделно от това може да получим солидна глоба от Европейската комисия, защото това е намеса в пазара“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5080 |17.12.2021 Кирил Петков ще има 17 съветници, Калина Константинова с екип от 12 души . 2| 3158 |17.12.2021 Кирил Петков ще дава отчет в НС веднъж месечно . 2| 3851 |17.12.2021 Проф. Кирил Топалов: Гърците не са роднини на македонците, затова се разбраха . 9| 3605 |17.12.2021 Кирил Петков: Хората със сигурност ще имат ток!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads