Реклама / Ads
8| 5519 |27.08.2019 НОВИНИ

Д-р Петър Кърджилов: Александър Ваклин е подал и сам е спрял тъжба срещу мен

.
Д-р Петър Кърджилов
За пореден път най-категорично и отговорно заявявам, че строителният предприемач Александър Ваклин, основен свидетел по делото за „подкуп” срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова, е лъжесвидетел, лъжец и престъпник.
 

Това пише в отворено писмо до медиите бившият PR на община "Младост" д-р Петър Кърджилов. Ето целият текст на писмото:

 

Още в деня на бруталния арест на Иванчева и Петрова, като пиар специалист в Община „Младост” заявих и многократно повторих, включително и като призован свидетел по делото, че кмета и зам.-кмета на Район „Младост” са жертви на престъпление по набедяване в подкуп. Основни съучастници в това престъпление са Александър Ваклин и настоящият единствен кандидат за главен прокурор Иван Гешев. Сигурен съм, че цялото това престъпление и сценарий по набедяване на кметовете на Младост с подхвърляне на пари в колата им е извършено с благословията както на премиера Бойко Борисов, така и на главния прокурор Сотир Цацаров.

 

Вчера главните съучастници в престъплението срещу Иванчева и Петрова – Ваклин и Гешев, заедно с главния прокурор Цацаров разиграха една долнопробна пъклена комедия с главно действащо лице лъжесвидетелят Ваклин. Последният отишъл да се жалва на главния прокурор и заместника му, че бил подложен на целенасочени усилия в публичното пространство да бъде засегната личната и професионалната му репутация, включително и чрез медийни публикации, съдържащи откровени неиситини. От своя страна, маститите прокурори на Борисов, Пеевски, Доган и мафията – Цацаров и Гешев рекли, че ще застанат зад всеки свидетел в защита на законовите му права. Ръководството на Прокуратурата било на категоричната позиция, че са недопустими опити за натиск върху свидетели и уронване на доброто им име, включително и черз дирижирани медийни кампании. Недопустими били и всякакви опити за манипулиране на общественото мнение спрямо хора, изпълнили гражданския си длъг.
 
 Мога да напиша десетки страници за пъкления заговор, наречен „изпълнение на граждански дълг на Ваклин”, за натиска на мафиотизираните институции върху подсъдимите Иванчева, Петрова и Дюлгеров, за дирижираната от прокуратурата медийна кампания с набедяване в искане и взимане на подкуп, която почти успя да съсипе репутацията на Иванчева и Петрова (факт е, че не бяха очаквали такъв отпор лично в мое лице; аз няма да спра да се боря за излизането на истината по този случай, защото съм професионален комуникатор и за мен етичността и истината са винаги на първо място).

 

Ще обърна внимание обаче на един въпрос: Какво прави в правовата държава, човек, който твърди, че медии уронват доброто му име и репутация?

Отговорът: обръща се към съда и подава жалба според законодателството за клевета и обида. Не ходи на среща с прокурори, която да се отразява от медиите, а се обръща към съда. Последното означава единствено, че в България вече господства диктатура, основно оръдие на която е прокуратурата.

 

Тук е моментът да споделя с обществото, че Александър Ваклин все пак е завел тъжба срещу мен за клевета в Софийски районен съд, лично срещу мен за мои твърдения в медии и мои Фейсбук статуси, която обаче сам е прекратил. С тъжбата на Ваклин срещу мен на 9.11.2018 г. в СРС е образувано наказателно дело от частен характер с номер 18885/2018. В тъжбата си Ваклин пише: „…същият (Петър Кърджилов) разгласи позорни и неверни обстоятелства и каза унизителни за честта и достойнството ми думи, с което умишлено и безпричинно урони честта и достойнството ми, тъй като разгласените твърдения са неистински, позорни и дори ми приписват престъпления, които не съм извършил.”

 

Ваклин цитира в тъжбата си 15 случая, в които публично го наричам лъжец, лъжесвидетел и го посочвам като член на организираната престъпна група, осъществила престъплението по набедяване на Иванчева и Петрова в престъпление искане и взимане на подкуп. По-нататък Ваклин казва, че моите твърдения са причина за непоправими щети и финансови загуби на фирмата му: „…Аз строя и продавам жилища – сфера, в която доверието се гради не с години, а десетилетия, и твърденията на г-н Кърджилов нанасят непоправими щети не само по личната ми репутация, а и по търговската дейност, която осъществявам. След разгласяването на цитираните клевети и след нанесените ми обиди, не закъсня и негативното отражение в ежедневно извършваните търговски операции и сделки, като всеки започна да проявява съмнение към мен като към престъпник и лъжец. Формирането на негативна обществена нагласа в резултат на твърденията на г-н Кърджилов към моята личност неминуемо доведе до отлив на клиенти и финансови загуби, спад в продажбите, засягане на финансовите графици и невъзможност на дружествата, представлявани от мен, да се вместят в предвидените на база досегашния темп на продажбите финансови планове.”
 
Ваклин завършва текста на тъжбата си със следните заключителни изречения: „Ето защо, и като осъзнавам, че това е правилното и единствено средство за всеки гражданин да защити своите авторитет и чест и достойнство, предявявам настоящата тъжба срещу ПЕТЪР ПЛАМЕНОВ КЪРДЖИЛОВ за това, чу същият разгласи позорни неистински обстоятелства и обиди чрез ефира на цитираните телевизионни и радиопредавания и чрез профилът си във фейсбук, като за всички тези обстоятелства подсъдимият (?!) е наясно, че са неверни, и представляват посегателство върху честта, авторитета и името на мен и моето семейство и уронване на престижа ми в лично качество и като търговец, и моля да същия да понесе своята наказателна отговорност.”
 
 Първо, щом като осъзнава, че търсенето на правата чрез съда е „правилното и единствено средство за всеки гражданин да защити своите авторитет, чест и достойнство”, то какво прави Ваклин вчера на среща с главиния прокурор и съучастникът си Иван Гешев? Ако Ваклин има претенции към Биволъ, Фрогнюз или друга медия, защо не потърси правата си в съда? Второ, относно обстоятелствата за неговите лъжи, лъжесвидетелстване и съучастието му в ОПГ, аз съм абсолютно наясно, че те са верни и имам доказателства за това, повечето от които станаха вече известни на обществото.
 
Така и не получих възможност да представя тези доказателства в съдебна зала, защото явно Ваклин е бил посъветван да не продължава. Вероятно целта на тази тъжба е била единствено да бъда сплашен и да запушат устата ми.  Така, на 14 ноември 2018 г., със съдебно разпореждане, на Ваклин е даден седем дневен срок да отстрани недостстъци в тъжбата си, да представи надлежно пълномощно за адвоката си и да внесе държавна такса. Той не прави нищо от това и наказателното производство е прекратено със съдебно разпореждане от 14.01.2019 г.
 
 Днес отново заставам с лицето и името си на професионален комуникатор, и в настоящото съобщение до медиите заявявам категорично, че строителният предприемач Александър Ваклин е лъжец, лъжесвидетел и престъпник – участник в органзирана престъпна група, извършила престъплението по набедяване в престъпления искане и взимане на подкуп на кмета и зам.-кмета на Район „Младост” Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Другият основен участник в тази ОПГ е настоящият единствен кандидат за главен прокурор и настоящ зам.-главен прокурор Иван Гешев. Очаквам, ако тези две лица смятат, че моите твърдения за тях са клевета, да си потърсят правата по съответния съдебен ред.
 
Д-р Петър Кърджилов
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6275 |02.08.2019 Петър Стоянов: Със смъртта на Алекс Алексиев приключи една глава от българската история . 7| 5815 |12.07.2019 Десислава Танева: Къщата за гости на Александър Манолев не функционира като такава . 0| 4464 |27.06.2019 К. Стаменов: Петър Илиев наглася търговете за електроенергия в полза на Ковачки?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads