Реклама / Ads
8| 8980 |10.10.2021 НОВИНИ

Петър Манджуков: Хиляди са хората в България, които са имали и имат офшорни фирми

.
Петър Манджуков
Оттеглих се от бизнеса. Една от причините е биологична, наближавам 80 години. Нормално е да се замисля към качеството, което правя и възрастта. Втората-в България сме държава с 360 компании, които работят с търговия със специална продукция. Това каза по НТВ оръжейният бос Петър Манджуков.
 

Прехвърлих бизнеса си. Не е редно да назовавам имена. В нашата гилдия е човекът, той е имал отношение към този вид търговия. Не е редно без неговото разрешение да обява. Има го в търговския регистър. Не съм бил близък с властта. Познавам много хора, но не съм се занимавал с обществени поръчки. Не съм се възползвал от познанства с властта.

 

Няма как да не излезе моето ми в „панама“. В България до 2000 г- нямаше регулация и всички работиха с офшорки. Би било редно да се направи ретроспекция на ползване на този търговски инструмент. Това, че излязоха няколко имена сега, стотици и хиляди са хората в България, които са имали и имат офшорни фирми.

 

Това е търговски инструмент, зони за свободна търговия. Там се регистрира всеки. Тук нюансът е хора, които са на властови позиции за разпределяне на ресурси. В световната търговия има друго понятие-комисионни. Между тях и офшорките има много обща връзка. Комисионна е благодарност за услуга.

 

Това е един от начините, по които корумпиран държавник, който има намерение да взима такива комисионни, да приема формата и начина, по който да ги приема. Всички трансфери в щатски долари са проследени.

 

Аз често съм поливан с помия. Даже последно имах дело, което спечелих срещу авторите на статията. Зная какво е да си неоснователно оплют и залят с помия. Това не води до нищо. Не зная да има присъди срещу г-н Пеевски, срещу майка му, срещу братя Бобокови. Не е редно страна-членка на ЕС, да се случват подобни неща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 11402 |10.10.2021 Петър Витанов: Всички кандидати за президент - от Герджиков до Луна се мерят с Радев . 1| 3204 |07.10.2021 Петър Витанов: Летящите цени могат да превърнат европейците в енергийни роби . 1| 2916 |06.10.2021 Петър Витанов: ГЕРБ не направи нищо за въглищните централи и твърдеше, че Белене е гьол . 1| 2877 |05.10.2021 Петър Витанов: Не искаме да спираме технологичния прогрес, а да гарантираме основните човешки права

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads