Реклама / Ads
1| 3050 |28.09.2021 НОВИНИ

Петър Витанов: Левицата стои монолитно зад Радев, но той обедини много хора и отвъд нея

.
Петър Витанов
Левицата стои монолитно зад Румен Радев, но той доказа, че успява да събере поддръжници от целия политически спектър. Това коментира ръководителят на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов, който е член на Инициативният комитет по издигане на кандидатура на Румен Радев и Илияна Йотова.
 

„Ние не се опитваме да монополизираме подкрепата към генерал Румен Радев, но сме  последователни. През 2016-та година бяхме първите, които го издигнаха и дадоха доверие на един неопитен тогава политик. Румен Радев не само оправда това доверие, но и го заздрави. На събитието по учредяването на Инициативния комитет бяхме над 50 съмишленици от левицата. Хора, с които преди време сме били заедно на депутатските банки, а сега са успешни кметове на Перник, Русе, Троян“, коментира Витанов пред Bulgaria on Air.

Той описа и защо Румен Радев е изборът на хората, които застанаха с имената и биографиите си в Инициативния комитет.

 

„Фигурата на Румен Радев е безспорната алтернатива на сегашния тип управление. Той може да обедини много повече отвъд лявото – има хора с десен политически профил, има такива с центристки и такива, които са от левицата. Защото Радев се превърна в естествен обединител, който може да даде надежда, че тази промяна може да се осъществи“, каза още Витанов.

 

„Делегацията на българските социалисти в ЕП още през март заяви категоричната си подкрепа за втория мандат на Радев и Йотова. БСП стои монолитно зад тях. Имаме институционално представителство от партията с трима представители – двама, от които заместник-председатели, както и уважаваният проф. Радослав Гайдарски. Заедно с тях много социалисти – политици, общественици, интелектуалци. За нас няма съмнение, че Румен Радев е нашият президент“, каза още евродепутатът от левицата.

 

Според Петър Витанов Борисов няма да участва директно в президентската битка.

 

„Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ по една проста причина. Тогава ще стане много видимо зад кого застава мнозинството български граждани“, отговори Витанов на въпроса, дали е възможен президентски сблъсък за най-високия пост в държавата. 

 

Радев стои стабилно и авторитетно и на международната сцена, категорични са подкрепящите го.

 

„Като българин не се срамувам, че някой ще козирува пред европейските лидери, а те ще го тупат по рамото. Имаме човек, който най-малкото умее да комуникира на езика, на който се разбират всички политически лидери“, каза още Витанов.

 

Представителят на левицата в ЕП очаква успешна кампания за БСП за парламентарните избори.

 

„БСП демонстрира, че е партия със 130-годишна история, премина спокойно през политическата буря. Появяват се и изчезват постоянно нови партии и всевъзможни проекти, но БСП е водеща политическа сила заради възможността да решава проблемите на хората. Очаквам силна и позитивна кампания и силен резултат на левицата“, завърши Витанов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 3542 |28.09.2021 Виктория Василева: Казусът с Петър Илиев е от времето преди ние да работим с него . 30| 5272 |28.09.2021 Петър Илиев: Етичната комисия се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично . 27| 10577 |28.09.2021 Петър Илиев нанесе тежък удар на ИТН, вместо да се оттегли . 22| 4108 |27.09.2021 Етичната комисия към СУ: Петър Илиев е плагиатствал от книгата на Наталия Киселова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads