Реклама / Ads
2| 5777 |26.11.2010 НОВИНИ

Петима от групата на Баретата с условни присъди в Перник

.
Условни присъди получиха петима от седемте подсъдими от групата на Златомир Иванов-Баретата в Перник. Постигнато бe споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемите.
 

Седем перничани - Мартин Димитров, Бисер Борисов, Ангел Ангелов, Кристиян Милчов, Марио Крумов, Методи Спасов и Огнян Станимиров са обвинени в участие в организирана престъпна група, а първите двама - и в нейното ръководене, както и в незаконно лихварство.

За виновни се признаха Огнян Станимиров, Марио Крумов и Методи Спасов. Станимиров бе наказан с две години условно с четиригодишен изпитателен срок, Крумов получи условна присъда две години и половина, същото наказание бе присъдено и на Спасов.

За ръководене на бандата и за лихварство съдът наказа с три години условно с петгодишен изпитателен срок Бисер Борисов. С толкова е отложено и изтърпяването на наказанието на Ангел Ангелов-Геле, който бе осъден на две години и осем месеца лишаване от свобода.

В затвора ще бъде за година и половина само Кристиян Милчов, който в момента е там за кражба.

Делото ще продължи по общия ред само срещу сочения за дясна ръка на Баретата - Мартин Димитров-Маката. Единствено той не се призна за виновен.

Според обвинението групата е била сформирана през август 2008 г. от Мартин Димитров, за да разпространява наркотици на територията на най-големия пернишки квартал "Изток".
Борисов и Димитров системно са предоставяли заеми на лица от Перник срещу месечна лихва от 5 до 20 процента. Вършили са това от средата на 2008 до 6 октомври 2009 г.

Групата на Баретата бе разбита от полицията през миналата година. Тя е разследвана и за разстрела на наркодилъра Петър Крумов-Пупи.

Самият Златомир Иванов е под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние.Той е подсъдим за ръководство на организирана престъпна група за трафик на наркотици и за поръчителство на убийството на Румен Стефанов - Алф.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4723 |23.11.2010 Пуснаха под гаранция обвиняем с Баретата . 0| 5732 |22.11.2010 Делото срещу Баретата тръгна отначало . 2| 5338 |10.11.2010 Нередовни свидетели върнаха делото на Баретата отначало . 60| 6135 |05.11.2010 Нов удар по МВР и прокуратурата - пуснаха от ареста Златко Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads