Реклама / Ads
3| 5057 |07.08.2007 НОВИНИ

Петима отнесе потопът в Цар Калоян

.
Три възрастни жени и двама мъже са станали жертва на наводнението в селището Цар Калоян, Разградско. Труповете им са открити от спасителните екипи, които са работили до 4 часа през нощта.
 
В неизвестност са още четирима жители на лудогорското градче с население 4000 души, сред които са майка с дете. Те най-вероятно са отвлечени от придошлата двуметрова вълна след поройните валежи през последните 24 часа, съобщават от Гражданска защита. Седем души са в болница с леки наранявания. 88-годишен мъж е загинал, вероятно също се е удавил, при наводнението в русенското село Нисово. То се намира в община Иваново, съседна на Цар Калоян.

След като небето просто се изля вчера между 15,30 ч. и 19,30 ч., градът бе залят от водна стена, висока над метър. След 17 часа се е скъсала част от стената на микроязовира, намиращ се на десетина километра от Цар Калоян, и така се е образувала преливната вълна, обясниха от МВР. Тя влязла в града, след като заляла огромни земеделски площи. Няма точни данни какво е количеството валежи, защото водата е отнесла уредите от водоизмервателната станция. Спецовете предполагат, че излелият се порой е бил поне 80 л на кв.м. Съборени са десетки къщи, отнесени в деретата в околностите на града са и много автомобили, включително автопаркът на общинската администрация. Хората, чиито домове са унищожени от стихията, са настанени в местното училище. Много жители са изпаднали в паника, трудно е снабдяването с вода и храна. От вчера няма ток, почти липсват телефонни връзки. Снощи жандармеристи са спасили с БТР родилка от Цар Калоян и са я откарали в болница.

Пътят към Русе все още е затворен заради нанесената кал и водата по него. От Разград до общинския център може да се пътува и ако разградчани искат да приберат възрастните си роднини от Цар Калоян, може да го направят, призоваха Гражданска защита. Очаква се по-късно днес да се събере Областната комисия за защита от бедствия, аварии и катастрофи и официално да обяви бедствено положение в района.

Миналата седмица в общината бе обявено бедствено положение в града заради щетите от невижданата суша. Дни след това последва потоп. Бедствено положение е обявено и в Пазарджик.  frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5890 |07.08.2007 Омбудсманът лобира за връщане на Майкъл Чорни? . 6| 5001 |06.08.2007 Пробата на Максим: 1,1 промила . 0| 4995 |06.08.2007 МВФ с нов шеф до дни . 10| 5659 |06.08.2007 Уточняват алкохол или медикаменти е пил Максим Стависки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads