Реклама / Ads
0| 3107 |08.06.2022 НОВИНИ

Петко Димитров: Под натиска на граждани и с помощта на БСП беше спасено зелено пространство в район ”Сердика”

.
Под натиска на граждани и с помощта на БСП беше спасено зелено пространство в район "Сердика". Това съобщи общинският съветник от групата на социалистите в СОС Петко Димитров. "Преди известно време с мен се свързаха граждани, живеещи на ул. "Козлодуй". Те бяха разтревожени от заповед на главния архитект на София, която предвижда УПИ в близост до техния блок за жилищно строителство, обясни той. - Въпросното УПИ е приобщено към проекта за изграждане на нова сграда към съществуващата детска градина.
 

Точно този факт беше разтревожил гражданите. На първата ни среща, на която с председателя на районната организация на БСП в "Сердика" Ленко Петканин се запознахме с казуса, им обещахме съдействие".

 

След разговор с кмета на района инж. Тодор Кръстев и проверка на процедурите, Петко Димитров организира нова, този път обща среща и с гражданите. "На нея те поставиха въпросите си директно пред кмета на района и стана ясно, че въпросният парцел е отреден за жилищно строителство още през 80-те години. В момента той все още си е общински, а живеещите в съседния блок имат вещно право на ползване на този имот, обясни общинският съветник от БСП. - На срещата стана ясно, че при изготвянето на плана за новата сграда на детската градина в него е попаднало и това УПИ".

 

След изразеното недоволство от гражданите, които вече имат заведени жалби в съда, и с помощта на общинския съветник от БСП Петко Димитров и местната организация на социалистите районната администрация в "Сердика" е изпратила молба до главния архитект на София Здравко Здравков за отмяна на заповедта.

 

"Към този момент заповедта е отменена и сега сме в процедура за организиране на публични обсъждания за това какво да се случи с този имот и как той да бъде използван, коментира Петко Димитров. - Мое беше предложението за тези публични обсъждания, тъй като смятам, че именно гражданите трябва да преценят дали този парцел да остане зелена площ или да бъде използван за детска площадка например. Точно това обсъдихме с гражданите и кмета на район "Сердика" на последната ни среща, която беше снощи. На нея инж. Кръстев показа и заповедта на арх. Здравков за отмяна на първата му заповед. Сега предстои да направим публичните обсъждания с гражданите от района и тогава да преценим какви действия да предприемаме".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3752 |08.06.2022 Мартин Димитров: Работи се за по-добра тарифа за тока, парното и водата . 0| 3343 |07.06.2022 Петков: България няма да е тази, която нелегално да пуска нечии външни министри . 0| 3663 |07.06.2022 Илияна Йотова: Петков и Василев смениха тона, Министерски съвет дръпна назад за РСМ . 0| 5872 |07.06.2022 Кризисен пиар! Защо Кирил Петков цака с манипулации за “Капитан Андреево”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads