Реклама / Ads
28| 12015 |25.05.2018 НОВИНИ

Петко Георгиев: Руската пропаганда е най-голяма в България

.
Това заяви журналистът Петко Георгиев в дискусия в студиото на ”Панорама” по повод на миналата визита на президента Румен Радев в Москва и предстоящата на премиера Бойко Борисов.
 

"Между двете срещи - на президента Румен Радев и предстоящата на премиера Бойко Борисов с президента на Русия Владимир Путин се случи нещо много важно - решението на комисията за "Газпром". След много години на протакане ЕК принуди "Газпром" да се откаже от монополното си положение на пазара. След над 20 години, в които различни наши правителства "героично" се съпротивляваха да направят нещо срещу този монопол, дойде Видовден. Това поставя взаимоотношенията ни на съвсем ново положение - България вече не е толкова зависима от този монопол, от руските доставки.

 

Да си спомним - януари и февруари на 2009 г. бяха много студени месеци, на власт бяха Първанов и БСП - най-големите приятели на Русия. Тогава Путин спря газа не като наказание за България, а за Украйна. Той не се сети въобще колко големи приятели са Русия и България, нито за славянската писменост, нито за нищо друго. През ум не му мина, че България ще пострада. А тук ние трябваше да понесем спирането на парното и т.н.

 

България е в голяма зависимост от руските енергийни източници, а в страната ни има силно пропагандно влияние от Русия. Тя си има своята национална политика, но ние трябва да отстояваме своята. Смятам, че политиката на България спрямо Русия е безотговорна на всички нива - към българските граждани, към нашите приятели и партньори от ЕС и НАТО и към самата Русия. Срамна е историята с "Южен поток" и какви бяха действията на нашето правителство тогава. Кой, защо и при какви обстоятелства е обещавал да го има, не става ясно. Ами повратливата ни политика спрямо строежа на АЕЦ "Белене"?! Българската политика спрямо Русия от над 20 години не е базирана на националните ни интереси.

 

Макар че президентът Макрон говори за бизнес с Русия, това не означава, че с Франция ще имат приятелски политически отношения. Как може България да се чувства разкрачена между Русия и Запада, при положение че страната ни е член на НАТО и ЕС".
По думите му печелившият модел на отношения е на общностно, европейско ниво. Според него руска пропаганда в Европа има в най-голям размер в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5526 |19.05.2018 Румен Петков оглави АБВ . 7| 7069 |29.04.2018 Руската плаваща АЕЦ - ”Ядреният Титаник”? . 2| 4735 |26.04.2018 Адвокатът на Иванчева прехвърли вината върху Петко Дюлгеров . 2| 4520 |20.04.2018 Теменужка Петкова: Ако се увеличи цената на въглищата, токът ще поскъпне с 2%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads