Реклама / Ads
25| 5089 |19.05.2013 НОВИНИ

Р. Петков: БСП няма да даде заден от АЕЦ "Белене"

.
Румен Петков
БСП няма да даде заден от проекта за изграждане на АЕЦ „Белене", защото това би бил краят на социалистическата партия.
 

Това заяви в ефира на предаването „Всяка неделя" по НТВ бившият червен депутат Румен Петков. Според него строителството на втората ни атомна електроцентрала е икономически изгодно за страната.

Петков отхвърли твърденията, че „Белене" не влиза в сметките на премиера в евентуално бъдещо правителство с мандат на БСП - Пламен Орешарски. Според Петков не се предвижда проектът да бъде финансиран от републиканския бюджет.

Социалистът изрази мнение, че преди да се заеме със задачата да сформира кабинет, БСП трябва да си даде ясно обяснение за второто си място в предсрочните парламентарни избори.

„И то неможе да бъде, че сме постигнали морална победа", категоричен бе Петков.

„В кризисна обстановка безвластието е вредно. Очевидно е, че ГЕРБ няма да може да направи правителство. За БСП първото нещо, което трябва, е анализ на резултата - на какво се дължи той. Ако ние формираме правителство, което да извърви своя път, да изпълни своите ангажименти - това ще бъде голям успех за нас. Но ако ние имаме извънредни избори и кабинетът е формиран с нашата политическа отговорност, както очевидно се очертава, това ще бъде катастрофа за БСП", алармира бившият депутат.

„Ако имаме 10 ангажимента и всички партии ги приемат публично, че ще извървят този път, независимо от кризата, независимо от тежката ситуация, това е едно. Ако ние сега направим правителство и една от политическите формации, която би подкрепила едно такова програмно правителство, започне ноември или декември с въпросите: какво стана с минималната пенсия, вие минималната заплата направихте ли я колкото ние искахме, национализирахте ли монополите - очевидно е, че част от тези отговори не могат да са задоволителни - тогава може да настане в държавата много по-голяма драма, от тази, на която бяхме свидетели", допълни Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5733 |19.05.2013 Йордан Соколов: Ще се окаже, че няма никакво престъпление с бюлетините . 62| 6550 |19.05.2013 Р. Петков: Такава грозна кампания не сме правили и в най-тежките години на прехода . 4| 5257 |19.05.2013 Цецка Цачева: Няма конфликт на интереси със собственика на "Мултипринт" . 3| 6275 |18.05.2013 Константин Пенчев няма да става правосъден министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads