Реклама / Ads
13| 7866 |14.02.2022 НОВИНИ

Петков за доклада за БарселонаГейт: Има снимки на Борисов

.
Докладът, който видях, не споменаваше точно лице, но имаше снимки на Борисов. Не е уличен директно, но показват, че според тях има замесени висшестоящи лица в тази афера като фактът, че просто очевадно, ако испанските власти са го открили, нашата прокуратура не е. Как е възможно всички други власти от цял свят да ни дават тази информация, а ние да я нямаме?
 

Това заяви пред bTV премиерът Кирил Петков. Повод за коментара му са разкитията, които публикувахме по-рано и във ФрогНюз, които хвърлят още светлина върху връзката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със скандала БарселонаГейт. Според службите на Барселона има доказателства за пране на пари в размер на 5 млн. евро.

 

"Това не са някакви публикации. Говорим за доклад на служба", отсече още Петков.

 

"В момента правим списък на българи в чужбина, които имат образованието за антикорупция, МВР и различните служби и искаме да се опитаме да ги привлечем. За да изчистим системата, хората, отговорни за това, не трябва да имат никаква свързаност. Нямам доверие на Гешев, защото той е бил с тези хора. Шансът този човек изведнъж да се събуди и да започне да изчиства системата, за мен е нулев", допълни още Петков.






"От тук нататък няма кръгове. Делим българите на две - на крадци и на такива, които спазват закона. Никога не съм казвал на никого да не закача Иво Прокопиев", отсече още Петков по повод напрежението между премиера и ДПС.

 

По думите му Движението все още не може да повярва, че настоящата власт управлява държавата и няма зависимости.

 

"Вбесява ги още повече факта, че искаме да случим промяната и не става дума просто за маркетинг", обясни още Петков.

 

"Не може да се случи от днес за днес. Навсякъде са такива батаци - здравеопазване, отбрана, МВР, училищна система...", посочи още премиерът Петков.

 

Кирил Петков посочи още, че правителството има план, който да гарантира енергийната сигурност на България. По думите му ако Русия влезе в Украйна, последва ответна реакция и Москва спре газа за Европа, частично ще бъде спрян износът на ток така, че българските домакинства да имат достатъчно енергия. Обследват се варианти и за втечнен газ.

 

Петков поясни, че правителството следи ежечасно ситуацията с Украйна. По думите му Русия има необходимия ресурс да нападне, ако прецени, но според него проблемът все още може да се реши по дипломатически път. Кирил Петков призова още всички български граждани, чието пребиваване в Украйна не е наложително, да се приберат у нас. 






Министър-председателят посочи, че България трябва да бъде сигурен съюзник на ЕС и НАТО.

 

"Ако има разделение в ЕС и НАТО – идеята за тези съюза се обезсмисля. За натовските войски обяснихме – рамкова държава България, с български батальон, а дефицитите ги попълваме със съюзнически войски. Но тези дефицити ясно ги отразяваме кои са и ще бъдат под българско командване“, заяви Петков.

 

Премиерът разкритикува как е управлявана армията през последните години и увери, че ще се инвестира в слабите места. Относно закъснението на изтребителите F-16, Петков посочи, че машините ще бъдат у нас до година и половина - две.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2950 |14.02.2022 Ще има пари за новата отсечка на метрото, увери премиерът Петков . 14| 4349 |13.02.2022 От списъка на Петков няма да последват никакви конкретни резултати, твърди Радомир Чолаков . 31| 6856 |12.02.2022 Борисов ”плаши гаргите” със списъка на Петков: Така е било и през 1944-45 г. – по списък са изтрепали цвета на нацията . 39| 7442 |12.02.2022 Премиерът Петков: В списъка за корупция са Бойко Борисов и Владислав Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads