Реклама / Ads
7| 2428 |21.02.2024 НОВИНИ

Петков отговори на Борисов: Няма делкане на регулаторите през меморандума

.
Съпредседателят на “Продължаваме Промяната” - “Демократична България” Кирил Петков отхвърли обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че с предложения от ПП-ДБ меморандум ще се парцелират регулаторите и назначенията ще са 50 на 50.  Това обвинение бе отправено и от Делян Пеевски от ДПС. 
 

"Казва се ясно – страните се отказват от излъчване на кандидатите с ярък политически профил. Даваме възможност на граждански предложения. Реално трябва да се откажем от контрола. Реално малко е неестествено, защото шефката на КЗК, примерно, е майка на депутат от ГЕРБ. Ние не искаме това да се случи", поясни Петков.

 

Той се съгласи обаче с Бойко Борисов, че трябва да се излъчат отделно екипи с юристи, които да прегледат внимателно меморандума. По-рано Борисов определи като “незряла политическа тактика” предложението на ПП-ДБ за меморандум, който би трябвало да се изготви от работни комисии. 





"Този меморандум не е ултиматум, а започване на прозрачен начин, отворена наша позиция към ГЕРБ, за да стигнем до разбирателство. Накрая, ако всички се съгласим, има смисъл следващото управление. Защото ние не искаме да сме във властта само за властта, а ако продължава промяната - антикорупционната, съдебната реформа, хората трябва да бъдат защитени", посочи Петков.

 

Той категорично заяви - няма “делкане” на регулаторите, както по-рано се изрази Делян Пеевски от ДПС.

 

"Това, което разбрах е, че Борисов е прочел първите два реда, но по-важното е в следващите 2 страници. Не става въпрос за подарък и делкане на регулаторите, защото ако отиде на втора и трета страница се казва ясно - страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил и се дава възможност на граждански предложения и се слага нарочна проверка за интегритет. Трябва да се окажем от контрол на регулаторите", коментира Кирил Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3001 |21.02.2024 Генералният секретар на НАТО: Най-добрият начин да почетем паметта на Навални - Путин да губи на бойното поле, а Украйна да печели . 1| 2352 |21.02.2024 Арабаджиеви без коментар дали са сред жертвите на Нотариуса . 1| 2316 |21.02.2024 На първо четене: Депутатите приеха законопроект за ограничението на климата . 2| 2442 |21.02.2024 Васил Божков обяви името на новата си партия - ЦЕНТЪР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads