Реклама / Ads
3| 3144 |09.01.2023 НОВИНИ

Петков: Сигурен съм, че Борисов няма да се появи на делото

.
Сигурен съм, че днес г-н Борисов няма да се появи на това дело, както съм и абсолютно сигурен, че лъжите, свързани и с Мариците и с това, че зимата ще бъде студена и гладна и с това, че бюджета сме го счупили, а всъщност се оказа, че дефицитът е 2,9 тази година - всички тези лъжи трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не загубят надеждата, че има политици, които се борят за каузата. 
 

Това заяви пред журналисти лидерът на “Продължаваме Промяната” Кирил Петков пред Софийския градски съд. 

 

Коментарът му идва точно преди заседанието по делото, което бившият премиер заведе срещу Бойко Борисов. Това се случи заради твърденията на лидера на ГЕРБ, че Петков и Асен Василев са взели комисионни от посредници за газови доставки.

 

По думите на Петков гражданският му иск е за половин милион лева. Адвокатът му уточни, че става дума за частичен иск за 10 000 лева, с възможност за претенция за цялата сума.

 

“Ясно говорител на Европейската комисия каза, че няма изискване да се затварят мощности и намаляването на емисиите не е равносилно на затваряне. Вярваме, че е възможно да се говори с Румъния и Гърция и да се поиска дерогация по време на войната този критерий да бъде забавен във времето. Но това няма да стане през лозунги и лъжи”, коментира още Петков.

 

Петков повтори, че няма задължение за затваряне на капацитет според критериите в момента.

 

Шизофренно е според Петков случващото се около съставяне на правителство. 

 

“Те даже не искаха да говорят по най-важните приоритети за България. Връщаме мандата и ще изчакаме президента, за да видим на кого ще го връчи. По-важното в този момент не е това дело, а да започнем да опровергаваме лъжите”, коментира още Петков.

 

Пред медиите лидерът на ПП коментира и думите на Христо Иванов. Съпредседателят на ДБ заяви, че партията е готова да вземе третия мандат и да състави правителство, ако ГЕРБ и ПП се разберат. Този сценарий в момента се обсъжда и на “Дондуков 2”, след като от ПП върнаха мандата.

 

“Не е като двама човека да седнат и да се разберат. Говорим за принципни политики - ако се разберем за антикорупционните политики, смяната на главния прокурор, готови сме да седнем. Между реториката и действията обаче е цялата разлика”, посочи Петков и припомни отхвърлянето на Закона за защита на лица, които подават сигнали. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2958 |09.01.2023 Стефан Янев: Ходът на Борисов е търсене на взаимодействие . 5| 7019 |09.01.2023 Даниел Смилов: От ГЕРБ има добра новина. Борисов да прехвърли властта и да се отстрани Гешев  . 4| 3008 |09.01.2023 Продължава делото на Кирил Петков срещу Борисов . 2| 3811 |07.01.2023 Министър Шишков: Обичам София повече от Фандъкова, АМ ”Струма” се забави при Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads