Реклама / Ads
0| 2994 |10.06.2022 НОВИНИ

Петков убеждавал депутат на ИТН да преосмисли поведението си

.
Ива Митева
След като вчера комисията по финанси не прие законопроекта за актуализация на бюджета, късно снощи Кирил Петков се е обадил на нашия депутат Кирил Симеонов, за да го убеждава да преосмили поведението си. Това според мен не е морал, така че го призовавам той да не убеждава наши депутати да преосмислят поведението си.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Ива Митева от “Има такъв народ”. 

 

По думите й няма никакъв сценарий зад решението на партията на Слави Трифонов да се изтегли от редиците на управляващите. Според нея ежедневното изричане на лъжи от страна на ПП са причина за сегашната ситуация. 

 

Митева изрази възмущението си от председателя на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, като заяви, че той изрича лъжи с натрупване.

 

“Отправих призив да се извини за лъжата, която изрече по отношение на БНБ. Вчера отново изрече лъжа за работата ми в комисиите, в които участвам - правна и медийна. Нямам нито едно отсъствие - напротив, аз съм един от най-активните участници. За съжаление, г-н Гюров е един от най-пасивните в тези комисии. Да не говорим за пленарната зала, където също е доста пасивен, освен когато чете декларации от ПГ на партията”, обясни Митева.

 

По думите й на едно от последните заседания на Комисията по култура и медии е станало ясно, че бюджетът на културното министерство не само не е увеличен, а е намалял, въпреки искането за обратното.

 

Според Митева ПП “се дразнят от свободолюбивия характер на ИТН”. 

 

“Когато искаш промяна, ти идваш, за да направиш нещо различно, да спазваш Конституцията, законите, Правилника на Народното събрание. Това, че ние сме управляващо мнозинство не ни дава право да правим каквото си поискаме. Когато един човек нарушава Конституцията, той ще продължава да го прави”, категорична е Митева.

На въпроса защо в такъв случай от ИТН са подкрепили кабинета на Кирил Петков, тя обясни: това беше първата политическа сила и ние й дадохме шанс, хората направиха своя избор.

 

“РСМ беше един от проблемите, от който започна натрупването на напрежение”, посочи още Митева. 

 

По думите й на Коалиционен съвет премиерът е обяснил, че френският президент Макрон ще бъде гарант за споразумение между нашата държава и западната ни съседка.

“Не мога да разбера как един френски президент ще бъде гарант на двустранно споразумение между България и РСМ”, каза Митева.

 

Тя коментира и темата за предложението Бойко Рашков да заеме поста председател на КПКОНПИ.

 

“Уговорката беше никой да не изнася името на Бойко Рашков в публичното пространство, на следващия ден то вече беше изнесено. Нашето изумление беше защо един вътрешен министър, който е успешен, ще стане председател на КПКОНПИ. Когато ги попитахме дали имат предложение за нов министър, те се усмихнаха и казаха, че имат човек за МВР. Казаха, че г-н Рашков ще бъде по-полезен в разследването, отколкото в оперативната дейност”, посочи още Митева.

 

“Ние нямаме свое предложение за председател, защото първо не е стартирала процедурата за избор на председател на КПКОНПИ. Има процедура, нека да се извърви, заяви Митева.

 

По думите й ИТН все още не се готви за предсрочни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2999 |10.06.2022 Депутатите ще разгледат преработката на индустриален коноп . 0| 3483 |09.06.2022 Депутат от ПП: ИТН бяха като воденичен камък за коалицията . 0| 5948 |09.06.2022 Балабанов показа бележка с плана на Петков за РСМ: Първо вдигаме ветото, после са исканията . 0| 3332 |09.06.2022 Трусовете в НС се отразиха на депутатите - отхвърлиха два законопроекта на ПП и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads