Реклама / Ads
0| 5960 |09.06.2022 НОВИНИ

Балабанов показа бележка с плана на Петков за РСМ: Първо вдигаме ветото, после са исканията

.
Във влака при пътуването до Украйна на хвърчащ лист премиерът Кирил Петков написал предложенията си за преодоляване на ветото за еврочленството на РСМ и времевата рамка за изпълнението им. Според плановете на Петков София първо трябвало да вдигне ветото, а след това да се премине към изпълненията на исканията ни. Пред bTV Балабанов показа бележката, призова за експертиза по въпроса с почерка и заяви - готов е да се яви на детектор на лъжата за автентичността й.
 

“Говорих лично с премиера във вечерта след визитата ни в Украйна. Разговорът ни беше опит за убеждение по всякакъв начин да се съобразим и да вдигнем ветото, преди РСМ да изпълни каквото и да било от рамковата позиция на България и прочее. Дори реши да ми обрисува тази картинка”, заяви Балабанов и я показа в ефир. 


.

Представил Петков времевата рамка - първо вдигаме ветото, след което изпълняваме споразумението и останалите условия. 


“Така изглежда България, която щеше да бъде продадена, ако не бяхме взели тези решения вчера. Да, готов съм да застана на детектор на лъжата. Има добри графологични експерти у нас, които могат да докажат, че този почерк е на премиера Петков. Това се случва през последните два месеца.


Балабанов заяви още, че ИТН ще подкрепи бюджета само в социалната му част. Не стана съвсем ясно какво ще се случи със законите, които държавата трябва да приеме, за да се освободят милиардите по Плановете за възстановяване. Става дума за около 20 нормативни акта. Балабанов обаче заяви, че от ИТН не желаят да има правителство на малцинството.


“Управление на правителство на малцинството с вредители в лицето на ПП е вредно за цялата държава и трябва да приключи”, посочи още Балабанов. 

 

В продължение на седмица от ПП искали да разберат каква е позицията на ИТН за предложението Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, а самата идея дошла изненадващо. Мотивът - Рашков бил възрастен и нямал смелост да уволни 7000 полицаи и затова искали да го скрият в антикорупционната комисия. Нямало обаче предложение за нов шеф на МВР, обясни още Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов.


“Премиерът Петков и Асен Василев дойдоха на коалиционен съвет и казаха, че имат чудесната идея да направят Рашков шеф на КПКОНПИ, защото е възрастен и няма силите да извърши реофрмите и има страха да уволни 7000 полицаи в МВР. Това ни казаха. По думите на Петков Рашков няма желание да го скрие и поради тази причина ще го скрием в КПКОНПИ, за да го използваме за други цели. Ние се учудихме. Питахме защо го правят по такъв начин, имат ли кандидат за шеф на МВР. Казаха, че нямат.

 

При всички останали събития и този публикуван мракобесен закон “Магнитски” кандидатурата на Рашков ми се видя като поредна идея регулатор да бъде превърнат в бухалка, еднолично управлявана от ПП. На този коалиционен съвет бяха поставени всички регулатори и офертата на Петков и Василев бе просто да разпределят регулаторите по политически партии. Изумих се.

 

Не е ли морално да спазим договорката от началото на споразумението - като има такива постове не да ги разхвърляме по партиите, а най-добрият да спечели. На 2-ри юни в интервю пред БНР на въпрос Петков отговори, че не е вярно и няма разговори, кандидатурата на Рашков не стои на дневен ред. Едно от хвърлените в публичното пространство вчера беше тази спекулация, наред с други такива”, обясни още Балабанов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5005 |09.06.2022 Финансовото министерство показа къде са 9-те милиарда . 0| 5440 |02.06.2022 Ицо Хазарта за средния пръст към ГЕРБ: Това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано . 0| 3293 |02.06.2022 Атанасова поиска порицание на Ицо Хазарта. Показал среден пръст в залата . 0| 4441 |01.06.2022 Украински пенсионери показаха „супероръжие, разработено в биолаборатория“ /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads