Реклама / Ads
4| 4040 |18.12.2023 НОВИНИ

Петков: Успяхме, въпреки цирковете на “Възраждане”

.
Не бе ше нормално това, което се случи. Радвам се, че успяхме, въпреки намеренията на “Възраждане” да правят циркова, да приемем двата най-важни бюджета и сега да гласуваме третия. Всичко го направихме по правилник. Имаше безобразия - да чупиш аларми, да дърпаш кабели показва липса на възпитание. Но се гордея, че преодоляхме това.
 

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Кирил Петков от ПП-ДБ. 

 

“Видя се, че с трошене не могат да се спрат основните задачи на парламента. Решихме, че ще продължим. Имаме добър ритъм на работа и се надявам, че голяма част от бюджета, ще бъде гласувана днес”, обясни още Петков. 

 

“Възраждане” и ИТН блокираха трибуната на парламента по-рано днес и се наложи депутатите да правят изказвания от място. От БСП не присъстваха в зала. Въпреки това ударно бяха приети важни закони - за премахване на таксата за вноса на руски петрол, за графика около изграждането на 7 и 8 блок от АЕЦ “Козлодуй”. Приети бяха и бюджетите на НЗОК и ДОО. В момента в пленарна зала се гледа закона за бюджета. 

 

Утре ще е ключов ден - ще се обсъждат на второ четене промените в конституцията не се изключва да има нова порция ескалации. Кирил Петков заяви, че партията му отново ще влезе в зала и ще гласува. 

 

“Всеки има право как да се държи. Да се дърпат кабели от стените и да се изключват микрофони ми се струва доста безумен избор”, посочи Петков.

Уговорката да има двоен контрол за онколекарствата, който да бъде разпределен между МЗ и касата, не бе подкрепено в зала. 

 

На въпрос защо това е останало само на ниво разговори, Петков заяви така: 

 

“Гласувахме така, както вярвахме. Много от нещата, които искахме да се случат, се случиха. Да, има непрекъснато разговори по тази тема. Хубаво е, че основните приоритети, се случиха”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3781 |18.12.2023 Иван Таков: Искаме оставките на областния управител, на заместника му и на кмета на район "Средец" . 8| 3869 |18.12.2023 Къде е Навални? . 7| 4011 |18.12.2023 Зам.-министърът на труда и социалната политика хвърли оставка . 10| 10842 |18.12.2023 “Възраждане” - некомпетентни или откровени лъжци... Били против стипендиите за надарени деца. Щели да заминат на Запад и да не се върнат, но...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads