Реклама / Ads
75| 35616 |19.09.2021 НОВИНИ

Петков и Василев: Влизаме в листите за депутати, ще има 121 човека в НС от коалиция на почтените, Радев е нашият президент

.
Кирил Петков и Асен Василев
Влизаме в листите за депутати. В следващият парламент ще има 121 депутати от коалиция на почтените, Радев е нашият президент. През няколко човека текат парите, корупцията не е имагинерна. Важно е те са се отстранят. Работим за България, колкото и да е клиширано, това е истината. Ваксинирайте се. Това казаха Асен Василев и Кирил Петков при представяна на политическия си проект „Продължаваме промяната“.
 

Кирил Петков:

 

Вие ни познавате, имаме желание тези четири месеца да ги продължим в следващите 4 години. Разбрахме, че не е важно дали си ляв или десен. Важното е дали си почтен. Това е огромният приоритет, да работим с почтените хора. Критериите за хората, които ще участват с нас са точно тези, хора, които стоят зад мен-да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, освен коалицията преди нас, да нямат скандали, които всеки от нас да може да провери. Всеки ще подпише договор за почтеност. Да няма банкова тайна за скрити пари.

 

Ще чуете всякакви истории за нас. Никой от нашия екип не е дал право да говори от наше име. Ако чуете, че някой ще ни представлява, но не сте го чули от нас, това е някакъв вид компромат. Вярвайте ни, защото доказахме, че имаме интерес да атакуваме.

 

На никого от листите няма да крадем. Виждам целия парламент пред мен. От дясно имаше хор, с  които можем да рабати. От средата и от ляво също. Казах си, че не е важно хората къде седят, а да не са купени. Само така можем да направим промяната. Не ни е страх. В ББР засегнахме много интереси. През следващите дни те ще се опитат от сутрин до вечер да ни спрат.

 

Относно президента той каза: „Когато ни назначи, той ни обясни - действайте както вие мислите. Не се е обадил нито веднъж. Даде ни свобода“.

 

Ние искаме да работим за България, колкото и клиширано да ви звучи.  Не даваме пари на никоя партия. Казахме, хора, имаме нужда от регистрация. Не искахме нищо от Вас. Искаме само да се регистрираме, не можем да си позволим една регистрация“. Ще има 121 депутати от коалиция на почтените. Иначе ще имаме поредните разочарования.  

 

По никакъв начин това не е партия на Румен Радев. Има хора с нашите ценности от дясно, има хора, които бяха от ляво-Крум Зарков. Радвах се да говоря с хора от „Ние идваме“. Тук не е въпрос на маркетинг, а дали можем да сглобим 121 почтени депутати, които да извършат промяната. Ще бъдем в листите за депутати и хората, които са зад нас, също.

 

Има няколко човека на няколко места, през които текат парите. Повечето държавните  служители са почтени. Където можахме ги сменихме. В ББР сменихме 3-ма човека, и цялата банка работи. Въпросът е да има парламенти и политическо представяне тези хора да ги сменим. За 4-години ще успеем.

 

Имах ползотворна работа с депутати от ИТН. Видях не един и двама човека от там, с които бих продължил да работя.

 

Асен Василев:

 

"Имаше упражнения дали сме ляво и дясно. Нека кажем каква България си представяме. Данъците у нас са високи, няма нужда да се пипат. Има достатъчно постъпления, за да имаме нормално образование, нормално здравеопазване. Всички контролни механизми са изключени-нямат контрол как се разходват парите. Където има обществени поръчки-те са нагласявани. Плащаме двойно и тройно за прости неща. Ако искаме качество, ще имаме богата и процъфтяваща държава, която дава равен старт на всички, добро образовани, без да ходиш на частни уроци. Аз получих такова образование. Без нито един частен урок от хасковската езикова гимназия отидох в Харвард. Пет човека от гимназия отидоха в уважавани университети. Не се налага да се доплаща за всяка медицинска процедура. Здравеопазването трябва да е достъпно до най-малкото село. А не хората да искат да живеят в големия град заради добро здравеопазване и образование. Без да пипаме данъците, ако си съберем това, което държавата трябва да събере, сложим си контролните механизми и спрем течовете, всичко това може да се случи.

 

Нашите бизнеси ще започнат да работят по-добре. Силно вярвам, че ще видим все по-млади хора, които ще започнат да се връщат със семействата си тук. Тук на мен ми харесва най-много. Но тук ми харесва, но когато си говоря с колегите, те казват-децата трябва да тръгнат на училище, а родителите ми трябва да отидат в болницата. Ако си оправим средата, изчистим си държавата, оправим си инфраструктурата, ще можем да се гордеем с България, каквато е. Ако искате-помогнете да се случи. Има безброй партии и безброй избори. Всеки може да избира какво да се случи.  

 

Идеята да се включа в политиката се зароди, когато започнах да работа с 46-я парламент. Видях желание за промяна, но от друга страна невъзможност за консенсус как да тръгне напред страната. В този момент си говорихме с Кирил и казахме-колкото и да сме неподготвени.-това е начина - без парламентарно представителство няма как да има истинска промяна. Не знаех, че у нас има толкова много партии. Когато обявихме идеята си, ни се обадиха безброй партии да стане носител. Партия МИР не се е обаждала. В процес сме на разговори. Най-вероятно ще има коалиция. 7-8 са партиите,  не мога да ги изброя всички.

 

Без един депутат успяхме да прокараме бюджет. Следващо правителство на България най-вероятно ще е коалиционно. Важно е да има избор за кого да се гласува. Има лява визия, дясна визия. При нас има баланс, не искаме да вземаме дългове, вярваме, че парите трябва да се използват ефективно и всички да имат равен старт. Това е една по-балансирана позиция. Хората в България са разнообразни. За мен е важно, след като се влезе в парламента, да се сглоби управление. Ние сме готови да говорим с хора, които ще споделят ценностите ни.

 

Хората видяха какво направихме през последните месеци. Ако искат да продължим, нека ни подкрепят. Ако не ви харесва, има много други партии. Този проект е консултиран с мен, с Кирил и до там.

 

Не сме взимали структури от никаква партия.  Ще започнем разговори с партии, които са готови да работят по честен начин за сформиране на мнозинство след изборите в следващия парламент. Кандидатът ни за президент е Румен Радев.

 

Депутатите не са функция на партиите, а обратното. Всеки депутат има глава върху раменете си. Няма колективни органи в парламента. Всеки депутат е дал клетва да гласува за най-доброто за България, допълни Василев.

 

Той обобщи: "Ще работим с нови хора. Отворени сме за разговори с хора, които споделят тази визия-да не се вдигат данъците, но и да не гонят крайности за нулев дефицит. Да си оправим инфраструктурата, да не ходим в чужбина да се лекуваме и да не ходим на частни уроци, за да учим в уважавани университети".

 

Пред журналистите бяха представени младите хора от новата структура - Деница Симеонова, Яна Болникова, Калина Константинова,  Никола Минчев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 14221 |19.09.2021 Румен Петков: Радев е без алтернатива . 20| 8700 |19.09.2021 ”Тренд”: Партията на Петков и Василев влиза в парламента . 14| 3598 |19.09.2021 Петков и Василев представят новия си политически проект . 22| 4287 |18.09.2021 Мартин Димитров: След третия път правителство ще има. В Петков и Василев виждаме партньори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads