Реклама / Ads
7| 5577 |11.02.2010 НОВИНИ

Р. Петков: Забравихме да благодарим на Костов, Сакскобургготски и Станишев

.
Румен Петков
Сатанизирането на Станишев било грешка, каза Петков. В България обаче нямало "недосегаеми".
 

Операция "Октопод" се обви или самообви в тайнственост, но правоохранителната система трябва да бъде подкрепяна, обяви по БНТ бившият вътрешен министър Румен Петков. Според него, ако обвинението издържи в съда, това щяло да е един от най-големите успехи през последните десетилетия, ако не - един от най-големите провали. Той не допускал, че доказателственият материал няма да издържи. През годините Петров е предоставял на ръководителите си информация за определени процеси в "Кремиковци", каза Петков, но не можел да каже прекрачил ли е оттатък.

В последните месеци има няколко случая на кампании и акции, но няма последващи действия от страна на съда. Възприет бил маниерът присъдите да се раздават не оттам, откъдето трябва, което уронвало правовата държава.

Сатанизирането на Станишев е грешка, той има много други, но сатанизирането не е правилният път. Ние пропускаме на кажем "благодаря" и на Костов за визите, и на Сакскобургготски за НАТО и на Станишев - за ЕС и за пенсиите, обяви Петков. Той обичал партията си и искал силна България и силна БСП, но тя се занимавала само със семинари. Докато се държим така, създаваме у обществото чувство за непотребност, обяви социалистът.

В България няма невъзможни неща и думата "абсурд" е необятна, затова и около А. Петров не мога да се ангажирам с категорично решение, каза Петков и напомни, че премиерът Станишев лично отговарял за ДАНС и като проект и реализация, и като длъжностни решения. В България не може да се говори за "недосегаеми", в различно време имало различни успешни операции - като срещу бургаската група, Куйович и пр. Ние обаче създаваме впечатление, че не съдът е инстанцията, която обявява вината или невиновността, а това са човешки съдби, каза Петков.

По-рано тази сутрин журналистът Георги Коритаров заяви по темата, че познава Алексей Петров и обяви, че когато цяла държава се стоварва върху един човек, той спазва принципа на последователността, ако неговите лични отношения към него са приятелски. За Коритаров Петров бил човек, аналитичен, който много обичал държавата си. Журналистът знаел какво значело, да бъде прегазен един мотив да бъдеш полезен на държавата. Нямало връзка между Яне Янев и Алексей Петров, която да представлява институционален интерес, каза още Коритаров и добави, че не била убедителна тезата, че България е получила зелена улица за тази операция от Лондон. Било обаче възможно да има принципна рамка на споразумение за действие.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6119 |07.02.2010 Проф. Кр. Петков: Костов плете сценарии кой да си отиде и кой да остане . 21| 5172 |21.10.2009 Румен Петков: Министър Плевнелиев е лъжец . 14| 5359 |06.10.2009 Румен Петков: На БСП й трябва нов лидер - биткаджия . 13| 5443 |24.09.2009 Румен Петков: Куйович лъже, че ми е плащал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads