Реклама / Ads
13| 5442 |24.09.2009 НОВИНИ

Румен Петков: Куйович лъже, че ми е плащал

.
Будимир Куйович
Пред съда днес соченият за наркобос Куйович заяви, че докато е имал бизнес в България е давал пари на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и бившия главен секретар на МВР Валентин Петров. След като подсъдимият е спрял да им плаща е почнало и делото срещу него.
 

По думите на сърбина тезата му може да бъде доказана, тъй като съществуват записи на цялата информация, обменяна между Куйович, Петков и Петров.

"Г-н Куйович се е забавил с няколко години за една такава лъжа, ако въобще  е казал подобни твърдения", коментира пред  Frognews.bg депутатът Румен Петков. Той е категоричен, че задържането на Куйович е една от най-успешните операции през последните години в борбата срещу наркопроизводството и наркоразпространението.
"Г-н Куйович има основание да бъде благодарен, но на други хора за един период до 2000.а година, защото до тогава е получавал абсолютно незаконно статут на постоянно пребиваващ в България чужд гражданин.
Да се твърди, че има някаква злонамереност от моя страна, или на ген. Валентин Петров е толкова несериозно. Това е лъжа, която е трудно да я коментирам", каза бившия вътрешен министър. Той настоява преди да се разтръбяват лъжи, обществото да получи отговор на няколко въпроса: Водени ли са разузнавателни беседи с Куйович преди да бъде осъден? Ако е имало такива, на каква тема са били, и да  бъдат разсекретени? Румен Петков настоява да се разбере, след като Куйович е бил вече осъден,  дали български правоохранителни органи да проевявали интерес към него. Извеждан ли е от затвора, по чие разпореждане и къде е воден, какво е говорено с него? - пита депутатът. Петков не изключва наркобосът да е бил обект на спекулации, в това число и с политически цели.

В съдебната зала днес Куйович каза още, че не е наркотрафикантът, за който всички говорят, а делото е скалъпено и с политически натиск. Според защитата му в обвинителния акт има съществени грешки. Сгрешена е годината на раждане, мястото, където е роден, както и фамилното име на майка му и малкото име на баща му. Поради тези причини защитата на сърбина поиска делото да бъде върнато отначало за ново разглеждане.

Будумир Куйович, който днес се изправи пред Върховния касационен съд имал няколко самоличности в документите по делото. Според неговата адвокатка Елеонора Колендарова, нейният клиент не е с установена самоличност.
В материалите по делото презимето на Куйович е различно. Има и несъответствие в година на раждане, като и държавата, в която в роден.

"Не съм роден в 68-а година, а съм роден в 67-а", каза пред Темида Будимир Куйович и бе категоричен, че няма българско гражданство, както пишело в акта за съдимост.

Днес бе назначен специален преводач, който да превежда всичко на подсъдимия. Евентуалните псувни към журналистите обаче ще останат непреведени, тъй като двата езика са близки.

На предишното заседание Куйович поиска преводач от черногорски, тъй като не разбирал български. Помолен от съда обаче да каже нещо на черногорски той не знаеше нито дума.

Будимир Куйович е осъден от Пловдивския апелативен съд на 16 години затвор и глоба от 220 000 лева за организиране и ръководене на престъпна група за трафик на наркотици. Останалите подсъдими Николай Писков и Стойчо Дойчев получиха по десет години, а Михаил Янков - 15 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5384 |24.09.2009 Делото Куйович влиза в съда . 5| 4487 |08.09.2009 Р. Петков: Повечето обвинения са кухи . 7| 5570 |02.09.2009 Румен Петков: Разсекретете „Лиана” . 11| 4794 |22.07.2009 Р. Петков: Аз съм убеден патриот, републиканец и човек с достойнство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads