Реклама / Ads
7| 5583 |02.09.2009 НОВИНИ

Румен Петков: Разсекретете „Лиана”

.
Румен Петков Източник: Вяра Йовева
Категорично настоявам да се разсекрети движението на разработката „Лиана”, поне на разпоредителските действия и на движението на съответните материали и разработки, и кой се е занимавал с тях. Това заяви пред Frognews.bg бившият вътрешен министър Румен Петков.
 
Реакцията му е предизвикана от публикация в сайта SVOBODATA. COM, цитирана и от Frognews.bg. В нея се твърди, че Оперативното дело „Лиана” е предадено на НСС по устно разпореждане на Р. Петков с аргумента, че в него се следят обекти, представляващи интерес за контраразузнаването.

Истината за „Лиана” се корени в разсекретяването й, за да е ясно кой какво е правил по нея, смята Румен Петков. Според него обществото се облъчвало по метода ЕЖК (Една жена казала), а не на базата на реални разпоредителски и фактически действия, които са извършвани от съответните компетентни органи. Вътрешният министър от правителството на Сергей Станишев е категоричен, че твърденията, че по негово устно нареждане материалите са прехвърлени от ГДБОП в НСС са крайно неверни и тенденциозни.

Имам представа какво точно е предоставено на НСС и то е символично, една мижава справка, твърди Петков. Според него и прокуратурата и МВР са били перфектни в работата си.

Ако в тази разработка е имало достатъчно основания за извършени престъпления, няма никакво съмнение, че прокуратурата щеше да си свърши работата и да предприеме необходимите мерки и действия в защита на националния и обществения интерес, каза екс министърът.

Хвърлянето на твърдения около „Лиана” са клеветнически и манипулативни, целящи злепоставяне. През последните месеци бяха оклеветени редица достойни генерали и офицери от МВР, но се надявам, че това ще отмине и ще се сетим кога България стана член на ЕС, недопуснахме предпазните клаузи, станахме член на Европол, кога в страната бяха арестувани и осъдени първите престъпни групи, заяви Румен Петков.

Интересът към „Лиана” бе подновен, след като ген. Атанас Атанасов поиска да се потърси отговорност от лицето, което 2 г. е държало разработката в касата си, и не е позволило по нея да се работи. Според бившия депутат този човек е работел за ДПС и е прикривал далаверите им. Атанасов бе категоричен в ефира на bТВ, че „Лиана” е била в касата на настоящ зам.-председател на ДАНС. Източници на Frognews.bg твърдят, че вероятно това е Николай Методиев.

Frognews.bg
припомня, че в „Лиана” е било установено физически къде се намира мястото, апартаментът, в който са складирани парите от корупционните схеми на ДПС. Реализацията по нея е била стигнала до фаза да се проведе акция и да се влезе вътре в сейфа-апартамент, да се арестуват чувалите с парите и хората, които са ги приемали, доставяли и оперирали с тях. След целенасочената издънка, всичко е изчистено. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4826 |22.07.2009 Р. Петков: Аз съм убеден патриот, републиканец и човек с достойнство . 9| 5022 |01.07.2009 Р. Петков: Експертен кабинет - последен ход преди нови избори . 12| 5086 |08.06.2009 Р. Петков: ГЕРБ играе с хора, които не знаят къде отиват, а ние предлагаме държавници . 21| 5480 |18.05.2009 Плевен грешен пред България заради Румен Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads