Реклама / Ads
12| 5962 |29.03.2011 НОВИНИ

Ал.Петров: Обвинението е безконтролна институция пред публиката

.
Алексей Петров
Днес прокуратурата предяви иск към основния обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров въз основа на събраните срещу него материали.
 

Оказва се, че след повече от 13 месеца, когато МВР извърши една от показните си и шумно рекламирани акции - "Октопод", разследващите са приключили само с по-малкото досъдебно производство, което миналата година бе отделено от първоначалното.

Алексей Петров и адвокатът му Васил Василев дойдоха днес в Националната следствена служба, за да им бъдат предявени материалите по делото срещу Петров. Оказа се обаче, че вместо това те са били запознати с разпита на още един анонимен свидетел по делото. Това е свидетел, който е бил разпитан вчера и по думите на адвоката, разказва поредните слухове.

Петров коментира, че забавянето на предявяването на обвиненията е грубо вмешателство. Според него е крайно време прокуратурата от обслужваща да си заеме ролята на контролна. "Защото, уверявам ви, някой ден историята ще потърси отговорност от прокуратурата за случващите безобразия за тази година и половина", подчерта той.

Бившата барета призова вмешателството в политическите процеси от страна на прокуратурата да спре. "Преходът е сбъркан тъкмо заради намесата на държавните институции и на първо място вече очевидно прокуратурата", заяви Петров. Той посочи, че държавното обвинение е "единствената безконтролна институция пред публиката".

Припомняме, че по делото, добило популярност като "Малкия Октопод", Петров е обвинен, че между 2004 и 2010 г. е образувал и ръководил банда за рекет заедно с Марчело Джотолов и Антон Петров - Хамстера. Бившият съветник в ДАНС бе обвинен още за опит за убийство на плевенския банкер Георги Цветанов, за изнудване на Валентин Шотев, Пламен Георгиев и Велизар Велизаров, че е поръчал на Джотолов да принуди бившия полицай Николай Динков да вземе кредит от 70 000 лева, както и за разгласяване на държавна тайна.

Преди седмица градският прокурор на София Николай Кокинов загатна, че в окончателния обвинителен акт някой от тези случаи може и да отпадне, но отказа да навлезе в подробности.

В понеделник Алексей Петров обяви по време на свое интервю пред Канал 3, че след като му бъдат предявени обвиненията ще коментира и назначаването на ексшефа на ДАНС Петко Сертов за заместник-председател на новото правителствено антикорупционно звено БОРКОР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4910 |16.03.2011 15 г. на топло за Ивайло Зартов иска обвинението . 1| 4947 |01.03.2011 Обвинението иска 5 г. затвор за Цонев . 30| 5043 |11.02.2011 Ал.Петров: Взривът е дело на примитивни хора . 1| 5710 |31.01.2011 Затвор за бивши служители на Галеви иска обвинението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads