Реклама / Ads
24| 5749 |21.10.2010 НОВИНИ

Ал. Петров: Цветанов иска да ме отстрани физически

.
Трактора се ожали в интервю пред Сашо Диков, че министър Цветан Цветанов иска да го "отстрани", в което се включвало и физическото му ликвидиране. Бившата барета заплаши вицепремиера да не се саморазправя с него. Алексей Петров нападна Ирена Кръстева и я обвини, че изсипва помия върху него заради банката, която я спонсорира.
 

Самият Петров обеща на изхода от съда, когато на 12-ти октомври бе пуснат под домашен арест, че ще даде интервю на спортния журналист от Канал 3. Той на свой ред кръсти рубриката "Косопад", тъй като според Диков щели да окапя косите на хората, когато чуят считания за мозък на октопода у нас Петров.

Още в началото двамата се уговориха пред камерата да си говорят на "ти". След това Трактора започна с жалбите срещу органите на реда, които са го задържали според него по поръчка, зад която стояли хора, които отлично знаел кои са. Той потвърди, че здравето му рязко се е влошило в ареста заради субективни причини. Не му е било оказвано адекватно лечение, а лекарите са се бавели с диагнозите по поръчка на трети лица. Петров се закани, че това нямало да остане безнаказано. Лично бившият съветник в ДАНС щял да иска разследване.

Трактора призна, че не е бил бит в ареста, а нараняванията му били от ниско кръвно налягане в следствие на което е паднал. "Знам каква е силата на информацията и затова няма да падам на махленското ниво на Цветанов. Виждам, че си е взел бележка и през последните дни спря да се саморазправя с мен", каза още Петров. Той разкри, че вицепремиерът е искал отстраняването му, както от бизнеса, така и чисто физически. Според Трактора е имало натиск над свидетелите, както и над арестанти, които били принуждавани да говорят срещу него.

Бившата барета припомни, че първоначално е бил обвинен за това, че е карал в багажника си главната редакторка на "24 часа" Венелина Гочева, която сама отрекла пред съда. След това веднага му били измислили нови обвинения, което според Трактора показвало колко скалъпено е делото срещу него. Трактора избегна да отговори на важните въпроси, свързани с Бойко Борисов и агентурното му минало като барета заради делото. Лично адвокат Лулчева била посъветвала Трактора да не "заорава в нивата".

След около 15 минути по театрален начин, уж случайно, звънна телефонът на Петров, а на линия беше самата Лулчева. Сашо Диков артистично обясни на зрителите, че нямало нищо нагласено, а всичко било на живо. Трактора упорито отказа да говори по скандалните въпроси и предпочете да направи икономически анализ на ситуацията в България. Според него Бойко Борисов е изгубил ценен приятел в негово лице. Той призна, че отношенията му с премиера са били различни през годините.

"На Хамстера му се оказва тормоз само заради мен. Правиха опит, както с мен, да го пришият в "Наглите", каза още доцентът в УНСС. Той добави, че не е удрял никого в ДАНС, дори Дражков, и призна, че е дал имената за изтичане на информация от агенцията, както и за хора, за които се знаело, че трябва да се ликвидират. Петров отрече да е пуснат в домашен арест благодарение на скандалния си приятел Пенгезов.

Той бе категоричен, че тези тврдения се пишат от групата на Ирена Кръстева. "Корпоративна банка спонсорира тези издания. Аз съм им конкурент. Затова изляха толкова помия върху мен", уточни бившият агент в ДАНС. В края на интервюто Алексей Петров изрази съмнения в това, дали НАП обективно разследва Цветан Цветанов. Трактора потвърди пред камерите на Диков, че вицепремиерът е взел незаконно пари около метрото в качеството си на заместник-кмет. "Аз съм подкрепял идеите на ГЕРБ. Странното е, че те бяха споделяни и от Хамстера, който преди беше "каратистът Антон Петров" в очите на Борисов", каза в заключение Трактора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7540 |21.10.2010 Пребит син на бизнесмен изскочи около Цветанов . 8| 5087 |21.10.2010 Б. Борисов: Не се съмнявам в Цветанов . 21| 5008 |20.10.2010 БСП: Цветанов да се оттегли докато тече проверката на НАП . 45| 6428 |20.10.2010 Цветанов спестил над 124 000 лв. за 2 години като лидер на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads