Реклама / Ads
0| 4160 |08.06.2022 НОВИНИ

В писмо до Кулезич за пожара в АЕЦ “Козлодуй”: Последствията можеха да са катастрофални

.
Люба Кулезич и Стефан Гамизов
Журналистката Люба Кулезич представи писмо от хора, работещи в АЕЦ “Козлодуй”. В него се разказва от първо лице за пожара, който се е разразил там, но който бе прикрит. Ето част от писмото:
 

“На 24 май е имало пожар в главна циркулационна помпа, който е бил прикрит. Изтекло голямо количество масло. Направен е  опит то да се изчисти, но част от него е останало.  При възобновяване на дейностите маслото се е запалило. Пожарът е факт и то на най-невралгичното място - на метри от реактора. Произшествието е ликвидирано от 3 пожарни автомобила. Заради бързането се е наложило да се подмени главна изолационна помпа. Получила се е каскада от неблагоприятни събития. Те можеха да бъдат катастрофални. Двамата шефове на АЕЦ “Козлодуй” излъгаха. Трябва да си ходят”. 

 

Стефан Гамизов - гост в предаването каза:  “Пети и шести блок, за да бъдат безопасни, разчитат на своите системи. Пожар в такъв тип реактор, не е пожар в трето поколение реактор. Всеки кабел в тези реактори трябва да работи. Това е ужасяващ инцидент.  Аз лично вярвам, че след това, което прочетох, това е саботаж, извършен от руските служби. В момента се подготвя контрабанда на втечнен газ".

 

Александър Николов се включи по телефона: Не сте излъгали нещо. Всичко тиражирано е вярно. Събитието, което обсъждате, е от преди няколко дни и  е едно елементарно събитие, свързано със задимяване. Количеството, което ние правим оценка е под 40 литра, а някой тиражира че са изтекли огромни количества масла. първо-пожар не е имало.  Пожарните не са опъвали шлангове. Нека Гамизов да ви казва каквото иска. Елате в Козлодуй и ще видите какво се случва. Събитието не е докладваемо. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5618 |08.06.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Има ли опасност българската газопреносна мрежа да стане собственост на „Газпром“? . 0| 7180 |01.06.2022 Гамизов при Кулезич: Забраниха ми да говоря в предаването ви. ИТН държат енергетиката. Ще ни разрушат! Това не е шоу! . 0| 3321 |01.06.2022 Вижте какво е подготвила Люба Кулезич за ”Честно казано” . 0| 3108 |25.05.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Как да превърнем писаните санкции в нещо повече от бутафорни пожелания?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads