Реклама / Ads
10| 7049 |13.05.2011 НОВИНИ

Писмо от Марбея праща Маргините на съд

.
братя Маргини
Имот за 3,6 милиона може да се окаже основна улика срещу братята.
 

Зорко пазено имение, разположено в короната на Испанската Ривиера, е в основата на едно от най-мащабните разследвания за пране на пари у нас, пише Монитор. Тузарският имот на стойност над 3,6 млн. лева е описан в писмо, пристигнало наскоро в Софийска градска прокуратура. Ценните документи могат да се окажат основна улика срещу най-известните обвиняеми у нас – братята Красимир и Николай Маринови – Маргините.

Бившите босове на силовата групировка СИК вече няколко пъти успяха да се измъкнат чисти от родното правосъдие. Те бяха оправдани два пъти за подготовката на три убийства на знакови фигури у нас, сред които и контрабандиста Иван Тодоров-Доктора. Държавното обвинение обаче все още не се е отказало от тях. От години срещу братята се води разследване за пране на пари. Предполага се, че сикаджиите са изнесли авоарите си към топлите страни. Като най-подходящо място за това те са избрали испанския курорт Марбея. Градчето е приютило милионери от цял свят. За това говорят и безбожно скъпите яхти, акостирали в лъскавите пристанища. Влечението на Маринов към екзотичното не спира до тук. Говори се, че Красимир – Големия Маргин дори имал аржентински паспорт, без дори да е стъпвал в южноамериканската страна.

Според информация от службите пък по-малкият му брат също се криел в някоя топла страна. Той беше обявен за издирване в началото на 2010 г., след разстрела на радиоводещия Боби Цанков. Тогава разследващите съобщиха, че поръчителите на убийството са именно двамата братя. Красимир беше арестуван в столичния комплекс „Царско село”. Николай обаче успя да се покрие и от тогава следите му се губят. Това не отказва обаче родните разследващи, които движат с пълна сила делото за пране на пари срещу тях. Материалите, които могат да изправят отново пред съда братята, са дошли в отговор на изпратена до иберийските власти съдебна поръчка по разследването за пране на пари срещу тях. Делото е в напреднал етап, тъй като вече има и запорирани имоти у нас. Разследването срещу Маргините се води от 2007 година и цели да докаже, че средствата, с които разполагат Маринови, не са получени по законен път, а купищата имоти, които се водят на техни близки, са купени с мръсни пари на братята. По делото съдът наложи възбрана върху фирмите, в които Големия Маргин и жена му са собственици - "Роял - КМ" ЕООД, ЕТ "Красавто - Красимир Маринов" и ЕТ "Мимиавто - Мария Маринова", върху 10 офиса на бул. "Джеймс Баучер" - там той държи I, II и III етаж в сградата на "Бул Инс", където бе взривен Стоил Славов, още един магазин, едно паркомясто и гараж, както и дома, в който живее - двуетажната къща с гараж и двор на ул. "Иван Радоев", в непосредствена близост до хотел "Амбасадор". И още - нерегулирано дворно място от половин декар в местността Барите. Съдът запорира и личните банкови сметки на двамата съпрузи. В тях обаче според запознати едва ли имало повече от 2000 лв. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5809 |05.05.2011 Маргините и Брендо с пари в обрания трезор . 59| 5943 |19.04.2011 Граждани атакуват "Белене" в писмо до Борисов . 6| 4956 |18.04.2011 В. Танов: Пращаха ми анонимни sms-и . 3| 6028 |15.04.2011 Пращат на прокурор полицай, забъркан в кучешки боеве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads